Közös szolgáltatást nyújt a BMW és a Daimler

In hír

Közösen nyújt majd autómegosztó és egyéb mobilitási szolgáltatásokat a BMW és a Daimler

Sokszor hallhattuk már azt az elméletet, hogy előbb-utóbb valahogy egyesül majd a két nagy német prémium autógyártó, a BMW és a Daimler. Persze ettől még messze van a két cég, de ma egy lépéssel közelebb kerültek hozzá.

A struktúra úgy fog kinézni, hogy 5 közös céget fognak össze egy szövetségben: az autómegosztással foglalkozó Share Now, a parkolási szolgáltatásokat nyújtó Park Now, az elektromos töltőoszlopokat üzemeltető Charge Now, a mobilitási platform Reach Now és a Free Now.


A BMW DriveNow és a Daimler Car2go autómegosztó szolgáltatását összevonják, a közös szolgáltatás neve pedig Share Now lesz. A két cég szolgáltatása egyelőre megtartja a saját nevét, egy átmeneti időszak után kapnak közös nevet.
A két konszern összesen több mint 1 milliárd eurót költ a közös cégre, amelynek jelenleg összesen 60 millió aktív ügyfele van. Világszerte akár 1000 új munkahelyet is teremthet a BMW és a Daimler közös vállalata.
A cél az, hogy a világ vezető mobilitási szolgáltatóját hozzák létre.
A Free Now több mint 21 millió ügyfelet kínál Európában és Latin-Amerikában. A Share Now jelenleg több mint 4 millió ügyféllel rendelkezik egy 20000 gépkocsival.

A vezérigazgatók víziója

„Egyértelmű elképzelésünk van: ez az öt szolgáltatás egyre szorosabban egyesül, hogy egyetlen mobilitási szolgáltatási portfóliót alakítsanak ki egy teljesen elektromos, önjáró járműparkkal, amelyek önállóan töltik fel és parkolnak, és összekapcsolódnak a többi közlekedési móddal” – mondta. Harald Krüger, a BMW Group elnöke.

„14 sikeres márka erejét és szakértelmét egyesítjük és több mint 1 milliárd eurót fektetünk be, hogy új szereplőt hozzunk létre a gyorsan növekvő városi mobilitási piacon” – mondta Dieter Zetsche, a Daimler elnöke. „A közös vállalkozások intelligens hálózatának létrehozásával képesek leszünk a jelenlegi és jövőbeli városi mobilitást alakítani, és a lehető legjobban kihasználni a digitalizáció, a megosztott szolgáltatások és az ügyfeleink növekvő mobilitási igényei által megnyitott lehetőségeket.”

Forrás: carscoops.com

You may also read!

Rebenlad Rally

Fogasy fantasztikus versennyel kezdett a Rebenland Rally-n


Nehéz, de jóhangulatú versenyen mutatkozott be Fogasy Gergely és Berendi Dávid a Ford Fiesta R5-tel.
Az osztrák

Read More...
Ha fúj a szél… az a kamiont felborító…

Ha fúj a szél… az a kamiont felborító…

Tudjuk a gyermekdalból, hogy majd József napján elmúlik a szél. Március 13-án viszont még olyan szél fújt Texas államban, hogy felborított egy kamiont. Mit tehetünk nagyon erős oldalszélben?

Read More...
Mercedes-AMG GT R Pro – Versenyre termett

Mercedes-AMG GT R Pro – Versenyre termett

A Mercedes-AMG GT R Pro a prémiumgyártó sportautói között a zászlóshajó. Az új modell már rendelhető az Egyesült Királyságban. A Pro jelzésből eredő ártöbbletből egy jól felszerelt prémiumkategóriás autót is vásárolhatnánk.

Read More...

Leave a reply: