Végre jön a Kia e-Soul

In elektromos
Végre jön a Kia e-Soul

Ígéretéhez híven a Genfi Autószalonon jelentette be a KIA, hogy még ebben a hónapban megkezdi az e-Soul európai értékesítését.

A KIA márkának ez már a második tisztán elektromos hajtású modellje, ami a legújabb WLTP szabályok szerint már akár 450 km hatótávra képes a külön rendelhető 64 kWh-os akkumulátorának köszönhetően. Alapfelszereltségként a Kia az új e-Soul-t egy kisebb, 39,2 kWh-os akkumulátorral kínálni, ami 277 km megtételére alkalmas teljesen feltöltött akkukkal.

 

Végre jön a Kia e-Soul

 

Az új e-Soul mindkét változata lítium-ion akkumulátor csomagot tartalmaz, a két kivitelben azonban nem csak a telepkapacitás különbözik, hanem a villamos motor is. Az alapmodellt 134 lóerős motor hajtja, míg a nagy hatótávú modellt a 201 lóerős elektromos motor mozgatja. Ez utóbbi 7,6 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h sebességre.

Az új e-Soul tölthető a 100kW-os egyenáramú gyors töltőkkel is, amivel az akkumulátorokat 42 perc alatt tölti fel 20%-ról 80%-ra.

 

Végre jön a Kia e-Soul

 

A piacon többi elektromos hajtású gépjárműhöz hasonlóan, a Kia e-Soul is számos energia-visszatáplálási megoldást alkalmaz az energia hatékonyság növeléséhez. Ilyen a regeneratív fékrendszer és a hőszivattyú, amelyek akár a kormányról is vezérelhetők. A regeneratív fékezési rendszer öt különböző beállítást tartalmaz, a vezetéstámogató rendszer pedig 4 különböző vezetési módot kínál: Normál, Eco, Eco + és Sport.

Röviddel a Genfi Autószalon zárása után indítják el a koreaiak az új e-Soul értékesítését Európában, az egyedülállóan hétéves, vagy 150.000 km-es garanciával, amely érvényes az elektromos motorra és az akkumulátorokra is.

 

Végre jön a Kia e-Soul

forrás: carscoops.com

You may also read!

Nyolc hónapja zsugorodik az európai újautó-piac


Látszik, hogy a bajok most a nagy nyugati piacokon vannak, így hiába is teljesít a mi régiónk még

Read More...
25. HELL Miskolc Rallye

Jó pörgős verseny volt! – Interjú Poczang Valér navigátorral a 25. HELL Miskolc Rallye után.
HELL Miskolc Rallye 2019. 05. 02. Parkánszki Balázs – Poczang Valér Lada 2105 Dynamic Rally Team

Read More...

Bemutatta a Volvo kínai tulajdonosa a saját hibrid SUV-ját


A kínai Geely egyre többször okoz kellemes meglepetést, egyre versenyképesebbnek tűnnek termékei a német, a japán és a

Read More...

Leave a reply: