Új Toyota Supra – Alonso tesztelte

In hír
Új Toyota Supra – Alonso tesztelte

Az új Toyota Supra az egyik leggyorsabb gépkocsi, míg Fernando Alonso az egyik legjobb versenyző. Érthető, hogy a Toyota neki adta oda a kulcsokat, hogy kipróbálja az új Supra modellt, és megossza tapasztalatait.

Az új Supra könnyen lehet, hogy az egyik legizgalmasabb autó, amelyet a Toyota az elmúlt évtizedben készített, így észszerű, hogy a cég sokat tesz a sportkocsi piacra vezetése, bemutatása érdekében. Megfelelő eszköz lehet erre egy világbajnok versenyző által készített teszt, főleg, ha a pilóta dicséri az autót.

 

Új Toyota Supra – Alonso tesztelte

 

Az új Suprát a spanyol pilóta a Japán Nagydíjnak több alkalommal is helyet adó Fuji Nemzetközi Speedway pályán tesztelte, ami alapból a Toyota tesztpályája. Alonso könnyedén megtalálta az autó határait, és nagyon élvezte a BMW-től származó hathengeres motor teljesítményét.

 

Új Toyota Supra – Alonso tesztelte

 

A Fuji International Speedway egy olyan pálya, ahol a hosszú egyenes gyors szakaszok és nagy sebességgel is bevehető kanyarok váltják egymást. Alonso-t különösen lenyűgözte az autó jó kanyarodási képessége. Kellemesen meglepte a rendkívül hatékony fékezési képessége is az új Suprának. Alonso persze hozzászokott az akár 5g terhelést okozó fékezésekhez a Forma-1 versenyeken, de a Supra is több mint kielégítően lassult, amikor arra szükség volt.

 

Új Toyota Supra – Alonso tesztelte

 

Emlékeztetőül, a Supra erőforrása egy 3.0 literes hat-hengeres BMW motor, amely 335 lóerős és 500 Nm nyomaték leadására képes. Ez a motor kizárólag nyolcfokozatú automata sebességváltóval elérhető, ami a sportkocsit 4,3 másodperc alatt gyorsítja álló helyzetből 100 km/h-ra. A Toyota nem is tervezi, hogy az új Supra kézi váltós kivitelben is rendelhető legyen.

Az új modell piacra lépését még nem jelentették be, de az alábbi videó is ennek egyik előkészítője, így várhatóan heteken belül debütál az új Toyota Supra.

 

forrás: carscoops.com

You may also read!

Nyolc hónapja zsugorodik az európai újautó-piac


Látszik, hogy a bajok most a nagy nyugati piacokon vannak, így hiába is teljesít a mi régiónk még

Read More...
25. HELL Miskolc Rallye

Jó pörgős verseny volt! – Interjú Poczang Valér navigátorral a 25. HELL Miskolc Rallye után.
HELL Miskolc Rallye 2019. 05. 02. Parkánszki Balázs – Poczang Valér Lada 2105 Dynamic Rally Team

Read More...

Bemutatta a Volvo kínai tulajdonosa a saját hibrid SUV-ját


A kínai Geely egyre többször okoz kellemes meglepetést, egyre versenyképesebbnek tűnnek termékei a német, a japán és a

Read More...

Leave a reply: