Új Toyota Supra – Alonso tesztelte

In hír
Új Toyota Supra – Alonso tesztelte

Az új Toyota Supra az egyik leggyorsabb gépkocsi, míg Fernando Alonso az egyik legjobb versenyző. Érthető, hogy a Toyota neki adta oda a kulcsokat, hogy kipróbálja az új Supra modellt, és megossza tapasztalatait.

Az új Supra könnyen lehet, hogy az egyik legizgalmasabb autó, amelyet a Toyota az elmúlt évtizedben készített, így észszerű, hogy a cég sokat tesz a sportkocsi piacra vezetése, bemutatása érdekében. Megfelelő eszköz lehet erre egy világbajnok versenyző által készített teszt, főleg, ha a pilóta dicséri az autót.

 

Új Toyota Supra – Alonso tesztelte

 

Az új Suprát a spanyol pilóta a Japán Nagydíjnak több alkalommal is helyet adó Fuji Nemzetközi Speedway pályán tesztelte, ami alapból a Toyota tesztpályája. Alonso könnyedén megtalálta az autó határait, és nagyon élvezte a BMW-től származó hathengeres motor teljesítményét.

 

Új Toyota Supra – Alonso tesztelte

 

A Fuji International Speedway egy olyan pálya, ahol a hosszú egyenes gyors szakaszok és nagy sebességgel is bevehető kanyarok váltják egymást. Alonso-t különösen lenyűgözte az autó jó kanyarodási képessége. Kellemesen meglepte a rendkívül hatékony fékezési képessége is az új Suprának. Alonso persze hozzászokott az akár 5g terhelést okozó fékezésekhez a Forma-1 versenyeken, de a Supra is több mint kielégítően lassult, amikor arra szükség volt.

 

Új Toyota Supra – Alonso tesztelte

 

Emlékeztetőül, a Supra erőforrása egy 3.0 literes hat-hengeres BMW motor, amely 335 lóerős és 500 Nm nyomaték leadására képes. Ez a motor kizárólag nyolcfokozatú automata sebességváltóval elérhető, ami a sportkocsit 4,3 másodperc alatt gyorsítja álló helyzetből 100 km/h-ra. A Toyota nem is tervezi, hogy az új Supra kézi váltós kivitelben is rendelhető legyen.

Az új modell piacra lépését még nem jelentették be, de az alábbi videó is ennek egyik előkészítője, így várhatóan heteken belül debütál az új Toyota Supra.

 

forrás: carscoops.com

You may also read!

Rebenlad Rally

Fogasy fantasztikus versennyel kezdett a Rebenland Rally-n


Nehéz, de jóhangulatú versenyen mutatkozott be Fogasy Gergely és Berendi Dávid a Ford Fiesta R5-tel.
Az osztrák

Read More...
Ha fúj a szél… az a kamiont felborító…

Ha fúj a szél… az a kamiont felborító…

Tudjuk a gyermekdalból, hogy majd József napján elmúlik a szél. Március 13-án viszont még olyan szél fújt Texas államban, hogy felborított egy kamiont. Mit tehetünk nagyon erős oldalszélben?

Read More...
Mercedes-AMG GT R Pro – Versenyre termett

Mercedes-AMG GT R Pro – Versenyre termett

A Mercedes-AMG GT R Pro a prémiumgyártó sportautói között a zászlóshajó. Az új modell már rendelhető az Egyesült Királyságban. A Pro jelzésből eredő ártöbbletből egy jól felszerelt prémiumkategóriás autót is vásárolhatnánk.

Read More...

Leave a reply: