Eladó egy híres Jaguar E-type

In veterán
Eladó egy híres Jaguar E-type

Mindenki Genfre figyel ezen a héten! Így volt ez 58 évvel ezelőtt is? Valószínűleg igen. Angliában most eladó az 1961-es Genfi Autószalonon kiállított Jaguar E-type.

 

Eladó egy híres Jaguar E-type

 

Genf ma is népszerű az autós szakmában, de így volt ez majd hatvan évvel ezelőtt is. Az 1961-es Autószalon egyik tömegeket vonzó darabja volt a most eladásra kerülő Jaguar E-type. Minden Jaguar E-type különleges, de ez a darab talán a legismertebb, legnépszerűbb, hiszen annak idején több ezren csodálhatták meg egészen közelről.

 

Eladó egy híres Jaguar E-type

 

Ennek a konkrét Jaguarnak nem az állapota az igazán feltűnő, bár az eladója, az Oxford melletti Bicester-ben található, veterán autókkal foglalkozó Pendine cég szerint az autó jó állapotban van, jelenlegi tulajdonosa gondosan felújította.

 

Eladó egy híres Jaguar E-type

 

Az eladásra kínált Jaguar E-type különlegessége a története. 1961. március 15-én ez volt az első E-type, amit a sajtónak a Genfi-tó partján bemutattak. Röviddel ezután a sötétzöld kupét a Genfi Autószalon kiállítótermébe szállítottak, hogy a következő napon a nagyközönség számára hivatalosan is bemutassák.

 

Eladó egy híres Jaguar E-type

 

Az autó hatalmas sajtófigyelmet kapott, a The Times genfi tudósítása szinte csak ezzel az autóval foglalkozott: „Minden kétséget kizáróan ez a figyelemre méltó autó tovább erősíti a Coventry autógyártó irigylésre méltó hírnevét.”

 

Eladó egy híres Jaguar E-type

 

Habár hivatalosan ez volt a modell prototípusa, a Jaguar nem került vissza az Egyesült Királyságba. Svájcban maradt, és néhány hónappal a kiállítás bezárását követően eladták egy biztosítótársaság vezetőjének Genfben.

 

Eladó egy híres Jaguar E-type

 

Az E-type később több tulajdonos váltást is megélt, mielőtt megtalálta jelenlegi otthonát a lelkes dr. Christian Jenny Jaguar gyűjteményében. A Pendine szerint dr. Jenny úgy döntött, hogy eladja ezt a rendkívüli E-type modellt, mert úgy érzi, itt az ideje, hogy egy fiatalabb generációnak is lehetősége legyen megismerni és élvezni ezt az autót.

 

Eladó egy híres Jaguar E-type

 

A vevőjelölteknek mélyen a zsebükbe kell nyúlni, mivel a Jaguar vételára 960.000 €. Nem tévedés, ez sajnos több, mint 300.000 millió forint. De van olyan autó, ami jó befektetés! Így ha valaki ugyan érdeklődne, de nincs éppen felesleges 300 milliója, ne csüggedjen. Dr. Jenny több autóját is eladásra kínálja, többek között egy E-type Roadstert és egy C-type versenyautó is.

 

Eladó egy híres Jaguar E-type

forrás: driving.co.uk

You may also read!

Nyolc hónapja zsugorodik az európai újautó-piac


Látszik, hogy a bajok most a nagy nyugati piacokon vannak, így hiába is teljesít a mi régiónk még

Read More...
25. HELL Miskolc Rallye

Jó pörgős verseny volt! – Interjú Poczang Valér navigátorral a 25. HELL Miskolc Rallye után.
HELL Miskolc Rallye 2019. 05. 02. Parkánszki Balázs – Poczang Valér Lada 2105 Dynamic Rally Team

Read More...

Bemutatta a Volvo kínai tulajdonosa a saját hibrid SUV-ját


A kínai Geely egyre többször okoz kellemes meglepetést, egyre versenyképesebbnek tűnnek termékei a német, a japán és a

Read More...

Leave a reply: