Mercedes 560 SEC 1988 – amíg a retró a divat

In veterán
Mercedes 560 SEC 1988 – amíg a retró a divat

Van olyan autó, aminek a korral csak az ára csökken, az értéke nem. A most árverésre kerülő Mercedes 560 SEC kabrió igazi izomautó, jó vétel a retró rajongóknak.

 

Mercedes 560 SEC 1988 – amíg a retró a divat

 

A Mercedes-Benz 560 SEC még ma is elképesztő, pedig négy évtized eltelt a piacra kerülése óta. Ha pedig valaki szereti a régi Merciket, ezt a csodálatos 1988-as évjáratú példányt kár kihagynia. Ha valaki nem ismerné az autó főbb jellemzőit, a 279 lóerős motor egy 1760 kilogrammos acélműalkotást mozgat.

 

Mercedes 560 SEC 1988 – amíg a retró a divat

 

Az RMSothebys aukciós ház hirdette meg az autót, az árverés a németországi Essenben lesz április 11-12-én. A fekete színű sportos kabrió belül szürke bőrülésekkel egyenesen az Egyesült Államokból érkezett Európába.

 

Mercedes 560 SEC 1988 – amíg a retró a divat

 

Érdemes megjegyezni, hogy bár az autó szemmel láthatóan kabrió, annak idején nem így gurult le a gyártósorról. Az aukciós ház leírása szerint az autót nem sokkal első értékesítését követően alakították át, de azt nem lehet tudni pontosan, hogy mikor és milyen műhelyben történt a beavatkozás.

Mindazonáltal úgy tűnik, hogy minden a helyén van, és úgy működik, mint ahogy annak működnie kell. Ez egy ideális autó azoknak, akik retró hangulatukban a tipikus 80-as évek pompáját keresik, azt a pompát, amit mi magyarok csak az újságokból és filmekből nézegethettünk abban az időben. Az aukciós ház ismertetőjéből még megtudható, hogy az autó egy Kajmán-szigeteki gyűjteményből érkezett Svájcba.

 

Mercedes 560 SEC 1988 – amíg a retró a divat

 

A végére maradt néhány jó hír is. Új korában a Mercedes-Benz 560 SEC az egyik legdrágább autó volt. Ma ezt a modellt 5 000 eurótól 50 000 euróig hirdetik attól függően, hogy milyen állapotban van, és mit mutat a kilométer számláló. A képen látható műszer ugyan mérföldben számol, de amit mutat, elég impozáns! Amennyiben az aukciós ház becslése helyes, akkor ezt a konkrét autót 10-15 ezer euró között lehet elvinni (3-4 millió forint), ami csak annyira drága, mint egy új kisautó. Akit érdekel, arra figyeljen, hogy helyben kell fizetni.

 

Mercedes 560 SEC 1988 – amíg a retró a divat

 

forrás: carscoops.com

You may also read!

VW T-Roc R 300 lóerő

VW T-Roc R – majd 300 lóerővel

Nem sokkal azután, hogy az idei Genfi Autószalonon bemutatták a VW T-Roc R nagyteljesítményű kis SUV-t, máris az európai kereskedőknél a modell.

Read More...
East Motorsport Szabó Krisztián Csomós Mixi Nagy Attila Rallye3

Cél a Top5

Csomós Mixi és Nagy Attila az Országos Rallye Bajnokság, valamint a Peugeot kupasorozat hosszú szünete alatt sem tétlenkedik, így a bózsvai Rallye3-as tesztfutam után egy nagy ugrást követően rajthoz állnak a soron következő Európa Bajnoki megmérettetésen, a 49. Barum Czech Rallye Zlin-en.

Read More...
Lexus LC 500 Inspiration

A Lexus LC 500 zöldbe megy

A Lexus nemrég mutatta be az LC luxuskupéjának új, különleges kiadását, az Inspiration limitált szériát.

Read More...

Leave a reply: