A Bentley Continental GT-t indít a Pikes Peak felfutón

In sport
Bentley Continental GT a Pikes Peak-en

A Bentley a Bentayga sikerén felbuzdulva 2019 június 30-án egy Continental GT-t indít a Colorado Springs-i felfutó 156 kanyart tartamazó hegyi pályáján.

A Continental GT sofőrje Rhys Millen’s kétszeres bajnok lesz, aki a W12-es 626 lóerejét terelgetve méltán bízhat benne, hogy elhódítja a szériaautók rekordját. A kézzel összefűzött motor csúcsnyomatéka 900 Nm, aminek turbólyukát kettős megfúvású turbófeltöltők minimalizálják.

Bentley Continental GT a Pikes Peak-en

Rhys így kommentálta a nevezést: „Amikor meghallottam, hogy a Bentley másodszor is nevezni akar a Pikes Peak-en, könnyű volt eldönteni, hogy újra együtt dolgozzunk. A Continetal GT és a W12-ese tökéletes platformot biztosít az új rekordkísérlethez és nagyon várom, hogy újra részt vegyek a Bentley Motorsport csapat munkájában az autó előkészítésében.”

A Continental GT elég erős túraautó, hogy jót lehessen vele autózni, ha pedig a Pikes Peak-en indul, a Bentley néhány napra a média rivaldafényébe is kerül.

You may also read!

TAXi4 Székesfehérvár Rally Kronome Ákos

Gondok, felszabadultság, második hely

Interjú Kronome Ákos autóversenyzővel a TAXi4 Székesfehérvár Rally után.

Read More...
Folytatódik a Mustang Bullitt gyártása

Folytatódik a Mustang Bullitt gyártása

Sokat várt Európa a Ford Mustangra, a Ford azonban nem várta, hogy a Bullitt változat annyira sikeres lesz az öreg kontinensen. Most válaszul az európai vevők bizalmára a 2020-as modellévben is gyártani fogják.

Read More...
Négy ajtós GT lenne a legújabb Toyota Supra?

Négy ajtós GT lenne a legújabb Toyota Supra?

Napjaink egyik kelendő autótípusa az SUV modellek mellett a négy ajtós Grand Tourer. A röviden csak GT-nek nevezett autók a sportot és a luxust ötvözik.

Read More...

Leave a reply: