Renault City K-ZE a villamos SUV

In elektromos autók, hír
Renault City K-ZE a villamos SUV

A Renault bejelentette, hogy a jövő héten induló Shanghai Autószalonon hivatalosan is bemutatja a városi elektromos crossoverét, a K-ZE modellt.

Renault City K-ZE a villamos SUV

A K-ZE koncepció autóként a tavaly őszi Párizsi Autószalonon mutatkozott be, mint a márka első villamos járműve. Elsődlegesen a kínai piacra szántak, de végül más piacokon is értékesíteni fogják.

További részleteket április 16-án, helyi idő szerint 10:20-kor tudhatunk meg, amikor a Renault sajtótájékoztatóján hivatalosan is bemutatják. Tudjuk azonban, hogy a gyártás az e-GT New Energy Automotive Co. üzemében lesz, ami a Nissan és a Dongfeng közös vállalata.

Renault City K-ZE a villamos SUV

A K-ZE tanulmány a Kwid formájára hasonlít, exkluzív első és hátsó dizájnelemekkel, valamint kéttónusú fényezéssel. A K-ZE elektromos hajtóműve még nem ismert. De a Renault-Nissan együttműködésből kiindulva a Nissan Leaf jellemzőit feltételezzük. Ez 250 km-es NEDC szabvány szerinti hatótávot jelent, ami a valóságban inkább 200 km. Az autó próbál nyitni a tömegek felé, az alacsonyabb ár gyengébb felszerelést jelenthet, de a City K-ZE is tartalmaz majd információs és szórakoztató rendszert, navigációt és tolató kamerát.

Renault City K-ZE a villamos SUV
A fotó a tavalyi párizsi autószalonon készült

forrás: carscoops.com

You may also read!

Starman a Tesla-ban elhaladt a Mars mellett

Több mint két éve indította a SpaceX a Starmant az űrbe, egy Tesla Roadster volánja mögé ültetve. Az autó

Read More...

Volkswagen ID.3 megkapta az 5 csillagot az EuroNCAP töréstesztjén

Még csak egy hónapja kapható a piacokon az Volkswagen ID.3 de már több baleset szerencsétlen részese volt. A német

Read More...

Dacia Duster Pick-up, a román mindenes

A Dacia még idén piacra dobja a Duster pick-up verzióját, de egyelőre csak Romániában lesz kapható. A nyitott rakodóterű

Read More...