Sebesség korlátozással a jobb levegőért?

In hír
Sebesség korlátozással a jobb levegőért?

A dél-angliai kisváros, Basildon önkormányzata sebesség korlátozással javítaná a város környéki levegőt. Biztos ez a legjobb ötlet?

Sebesség korlátozással a jobb levegőért?

A város körüli főutakon 50 mérföld per órás sebességkorlátozást kíván bevezetni a városi önkormányzat a környezetszennyező károsanyagok kibocsátásának csökkentése érdekében. Az alacsonyabb sebesség mellett a helyi levegőminőséget a törvényes határértékeknek megfelelő értékek között lehetne tartani. A Basildon városi önkormányzat ezért tervezi, hogy az országos szabályozástól eltérően a szintbeli kereszteződéssel nem rendelkező, város körüli autóutakon a 70 mérföld per órás (112 km/h) sebességhatárt 50-re csökkentsék (80 km/h). Ez a 20 m/h sebességcsökkentés (kb. 32 km/h) számításaik szerint kellő mértékben csökkenti a helyi járművek károsanyag kibocsátását, így javítja a levegő minőségét.

Egy öt mérföldes „Tiszta levegő szakaszt” (Clean Air Zone) terveznek az A127-es úton, ami északról kerüli Basildon városát. A szakasz kiválasztását az indokolta, hogy a korábbi mérések eredménye szerint az útszakaszon a nitrogén-dioxid szint meghaladta a határértéket.

Sebesség korlátozással a jobb levegőért?

Basildon város önkormányzata természetesen további intézkedésekkel is kívánja csökkenteni a károsanyag-kibocsátást. Bővíteni fogják a kerékpárút hálózatot, és több töltőpontot telepítenek az elektromos járművek számára. A hatóság a helyi vállalkozásokat is ösztönözni fogja, hogy kevésbé szennyező járművekre frissítsék járműparkjukat, és a munkavállalókat is ösztönözni fogják a kerékpárral, vagy tömegközlekedéssel való munkába járásra.

Kevin Blake tanácsos azt mondta: „A rossz levegőminőség a legnagyobb környezeti kockázatot jelenti a közegészségügy számára, ezért fontos, hogy gyorsan cselekedjünk a helyi közösségünkben jelentkezett problémák megoldása érdekében. A javasolt ”Tiszta levegő szakasz”, és a többi tervezett fejlesztésünk segít javítani a Basildon levegőjét.”

Sebesség korlátozással a jobb levegőért?

A Basildoni önkormányzat nem az egyetlen olyan hatóság, amely a forgalom lassításával próbálja javítani a helyi levegő minőségét. Walesben a legforgalmasabb utakon 2018 júniusa óta alkalmazzák az 50 mérföld per órás sebességkorlátozást, és a Surrey megyei közgyűlés bizottsága azt mondta, hogy a Farnborough közelében az A331 szakaszán bevezetett korlátozás egy „előnyös megoldás” volt a járművek károsanyag-kibocsátásának csökkentésére a környéken.

 

forrás: driving.co.uk

You may also read!

Nem is annyira környezetbarát az elektromos autó


Az elektromos járművekre átállás csak jelentéktelen mértékben járulhat hozzá a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez Németországban a müncheni egyetem ifo

Read More...
Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál Komárom Rednex

Amerikai autó? Augusztus? Komárom!

Idén rendezik a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivált, melynek díszvendége az amerikai folk legendás alakja, a Rednex lesz. A Monostori erőd és az amerikai autók szerelmesei ostromára készül a Rednex.

Read More...
Csomós Mixi Nagy Attila Eger Rallye

Csomós Mixi: Kifizetődőnek bizonyult az új mentalitásunk

Csomós Mixi és Nagy Attila a kurtán-furcsán alakult tavalyi szezonja után, az Eger Rallye-n bebizonyította, hogy nem a hangyák hordták össze nekik a Rallye2-ben szerzett bajnoki címüket, és az elmúlt évben csak véletlenül futottak vakvágányra.

Read More...

Leave a reply: