A Volkswagen ID. R elektromos versenyautót tesztelték a Nordschleife-n

In elektromos
Volkswagen ID. R

A Volkswagen nemrég bejelentette, hogy a Pikes Peak-i győzelmük után most a legendás Nordschleife-t célozzák meg elektromos versenyautójukkal, az ID. R-el. A sofőr Romain Dumas lesz, aki már bizonyított a villanygéppel.

Erről itt írtunk korábban. Most pedig túl vannak az első tesztkörökön, ahol rengeteg adatot és tapasztalatot gyűjtöttek. Persze itt nagyobb végsebességre és teljesen más futómű beállításokra van szükség. Ahogy a pilóta is elmondta, itt sokkal több a hupli, így fontos a hasmagasság és a lengéscsillapítók pontos beállítása.

Volkswagen ID. R

„A korábbi számítógépes szimulációk eredményei alapján most az volt a cél, hogy az ID. R-nek főleg a futóművét ehhez a meglehetősen egyedi pályához hangoljuk. Az energiagazdálkodás máris tökéletesen működött, így a tervek szerint haladhattunk a tesztel és a Bridstone több féle verseny gumiját is sikerült összehasonlítani.” – mondta Sven Smeets, a VW Motorsport igazgatója a tesztről.

Arról, hogy mennyire sikerült megközelíteni, vagy esetleg máris túlszárnyalni az előző rekordot, nem esett szó. De a videón a sok mosolygós arc mindenesetre bizalomra ad okot.

 

You may also read!

Porsche 356 RSR

Tisztelet a sebességnek!

Rod Emory a Porsche 356 modellek szakértője egy nagyszabású autóépítést és annak eredményét mutatja be.

Read More...
Farkas Kálmán 26. TAXI4 Veszprém Rali

Végre szeretjük a murvát!

Interjú Farkas Kálmán csapatvezetővel a 26. TAXI4 Veszprém Rali után.

Read More...
Mazda CX-30 közeledik

Mazda CX-30 közeledik

Az európai piacra szánt új, 2020-as modell évű Mazda CX-30 értékesítése idén nyáron kezdődik. Az autógyártó a piaci érdeklődés felkeltésére kiadott egy fotógyűjteményt, amely részletesen bemutatja a kompakt SUV-t.

Read More...

Leave a reply: