A Volkswagen elektromos versenyautójával a Nürburgringet akarja

In elektromos, sport
VW ID. R

A Volkswagen az ID. R-el megnyerte a Pikes Peak felfutó elektromos autó kategóriáját, erről itt írtunk. Most pedig – vagyis idén nyáron – a Nürburgringen akarják beállítani az elektromos autók körrekordját.

Az ID. R a Volkswagen részéről, pontosabban az ID. R motorsport részéről azt az üzenetet tartalmazza, hogy milyen lehetőségek vannak az e hajtásban a sportautózás területén, bár ez már másnak is eszébe jutott, lásd Tesla Roadster. De valóban a Volkswagen 2020-ban már utcai elektromos sportautót akar bemutatni. Ezért is fontos számukra a körrekord a Nordschleife-n. Hiszen egy sportautó nem csak jól gyorsul és gyorsan megy, de jól is kezelhető, stabil a kanyarban és bírja a nyúzást huzamosabb ideig. A hajtása nem gyengül el két-három kör után és a fékei sem olvadnak tócsává. És az a gyártó, amelyiknek egy autója körrekordokat állít fel, az valószínűleg ezt a technológiát át tudja majd vinni közútra is. Persze az egy másik kérdés, hogy mennyi lesz ennek az ára? Hogy nem lesz olcsó, az biztos.

VW ID. R

A rekord kísérlethez használandó VW ID. R –t két villanymotor fogja hajtani, melyek összteljesítménye 680 lóerő (500 kW) lesz, a súlya pedig kevesebb, mint 1100 kg pilótával együtt! Ezen felül az aerodinamikai beállításokon is változtatnak, hogy jobban igazodjon a Nordschleife vonalvezetéséhez.

A sofőr pedig nem is lehet kérdés: Romain Dumas lesz a volánnál, aki a Pikes Peak-en is sikerre vitte a Volkswagen elektromos rakétáját.

A jelenlegi rekord 6:45:90, amit Peter Dumbreck állított fel 2017-ben egy NIO EP9-el.

You may also read!

Mazda CX-30 közeledik

Mazda CX-30 közeledik

Az európai piacra szánt új, 2020-as modell évű Mazda CX-30 értékesítése idén nyáron kezdődik. Az autógyártó a piaci érdeklődés felkeltésére kiadott egy fotógyűjteményt, amely részletesen bemutatja a kompakt SUV-t.

Read More...
RALLY INTERNAZIONALE DEL CASENTINO Juhász Csabi

Kategóriagyőzelem a Casentino ralin

A 39. RALLY INTERNAZIONALE DEL CASENTINO ralin vett részt Juhász Csabi szinte már törzsversenyzőként a testvérével, Zsoltival ahol kategóriagyőzelmet szereztek.

Read More...
TAXI4 Veszprém Rallye Ritmus ASE Klausz Kristóf Csányi Botond

Defekt után defekt!

Nem úgy sikerült a 26. TAXI4 Veszprém Rallye a Ritmus ASE párosának, Klausz Kristófnak és Csányi Botondnak, ahogy szerettük volna, és amiben reménykedtünk a kvalifikáció után, ahol a 3. helyet szerezték meg a jóval tapasztaltabb mezőnyben. A másnapi eredmények sem voltak rosszak, de aztán 2 defekt visszavette őket, majd egy elektromos hiba miatt kiállni is kényszerültek.

Read More...

Leave a reply: