Mustang GT500 Shelby Super Snake – Határ a csillagos ég!

In veterán
Mustang GT500 Shelby Super Snake

Összes bejegyzés

A múlt hétvége egyik legdrágább autóvásárlása egy Floridai árverésen történt. Talán ez a valaha legdrágábban eladott Mustang? Az 1967-es Shelby GT500 Super Snake 2,2 millió dollárért kelt el.

Mustang GT500 Shelby Super Snake

 

Az árverést a gépjárművekre szakosodott Mecum aukciós ház bonyolította le. Még ma is elérhető a hétvégén elkelt „szuper kígyó” adatlapja. Egyértelmű, hogy a licit vége messze felülmúlta még az aukciós ház elvárásait is. Az 1,0-1,2 millió dollárra tervezett árnak a kétszereséért vette meg ezt az autót a feltehetőleg nem segélyekből élő vásárló. Így lett a valaha legdrágábban eladott vadló (Mustang) egy kígyó (Super Snake). A korábbi rekordot a 2013-ban 1,3 millió dolláron elkelt „Eleanor” tartotta. Előkelő helyen végzett a múlt héten megjelent első 2020-as Shelby GT500, amelyet 1,1 millió dollárért vettek meg a gyár vezetői egy házi árverésen.

 

Mustang GT500 Shelby Super Snake

 

A „kígyót” Carroll Shelby a Goodyear nagysebességű abroncsainak a teszteléséhez építette. A Goodyear Thunderbolt gumiabroncsokat reklámozó Shelby GT500 Super Snake erőforrása a GT40 427 V8 motorját kapta. Alumínium alkatrészekkel átalakítva 520 lóerős teljesítményével a legnagyobb sebessége 274 km/h. Értékesebb adat, hogy ez az autó egy 805 km hosszú tesztút alkalmával 229 km/h átlagsebességgel haladt a Goodyear texasi tesztpályáján.

 

Mustang GT500 Shelby Super Snake

 

Shelby szerette volna, ha ebből a lenyűgöző prototípusból egy limitált sorozat készült volna. A költségek azonban közbeszóltak, és a projektet leállították. Még szériában gyártva is, majd kétszer annyiba került volna, mint egy „normál” GT500, és még a 427 Cobra modellnél is drágább lett volna.

 

Mustang GT500 Shelby Super Snake

 

Röviddel a Goodyear tesztje után eladták a Shelby GT500 Super Snake-et. Az évek múlásával néhányszor gazdát cserélt, s volt, aki gyorsulási versenyen használta. A 2000-es évek közepén egy Mustang gyűjtőhöz került, aki kisebb felújításokat végzett az autón. A kilométer számláló 41.843 km-t mutatott akkor.

 

Mustang GT500 Shelby Super Snake

 

A GT500 Super Snake azonban úgy tűnik visszatér. Tavaly Shelby bejelentette, hogy felélesztik az ikonikus izomautót, és egy 10 példányos limitált sorozatot készítenek belőle. Az erőforrás egy 7,0 literes V8-os motor lesz, melynek teljesítménye több mint 550 lóerő lesz, és induló ára 250 ezer dollár (kb. 70 millió forint) körül lesz. Egy szólással élve, ez az ár elképesztően sok pénz egy Mustangért, de teljesen reális ár egy szuper kígyóért!

 

Mustang GT500 Shelby Super Snake

 

Múlt héten számoltunk be a Tolvajtempó című film egyik árverésre váró Mustangjáról. Vasárnap írtuk meg Harry Metcalfe ismert youtuber és autógyűjtő drága hobbyjának költségeit. Mai nap pedig egy 600 millió forintot meghaladó autós árverésről kaptuk a hírt, ami szintén  kiválóan alkalmas befektetési célra. És ez is egy  Shelby Mustang. Az élet a legjobb szerkesztő! Az Autosajto.hu csak figyeli a nemzetközi autós híreket, de ennél jobban egy csokorba szedni ezeket a híreket, ha akartuk se tudtuk volna jobban.

 

Mustang GT500 Shelby Super Snake

forrás: carscoops.com

You may also read!

Salgó Rally

Nem titok, nyerni szeretnénk! – Salgó Rally


A hétvégén, egy városi prológot és kilenc gyorsot magába foglaló M6LOG Salgó Rallye2 verseny vár a JG-2 Racing

Read More...
VW T-Roc R 300 lóerő

VW T-Roc R – majd 300 lóerővel

Nem sokkal azután, hogy az idei Genfi Autószalonon bemutatták a VW T-Roc R nagyteljesítményű kis SUV-t, máris az európai kereskedőknél a modell.

Read More...
East Motorsport Szabó Krisztián Csomós Mixi Nagy Attila Rallye3

Cél a Top5

Csomós Mixi és Nagy Attila az Országos Rallye Bajnokság, valamint a Peugeot kupasorozat hosszú szünete alatt sem tétlenkedik, így a bózsvai Rallye3-as tesztfutam után egy nagy ugrást követően rajthoz állnak a soron következő Európa Bajnoki megmérettetésen, a 49. Barum Czech Rallye Zlin-en.

Read More...

Leave a reply: