Bemutatta a Volvo kínai tulajdonosa a saját hibrid SUV-ját

In hír

A kínai Geely egyre többször okoz kellemes meglepetést, egyre versenyképesebbnek tűnnek termékei a német, a japán és a koreai autókkal szemben.

A gyártó legújabb modellje egy konnektoros hibrid, Xing Yue néven, amelyet egyelőre csak Kínában kezdenek forgalmazni. A gyártó szerint ez a világ első kupé formájú szabadidő-autója, amelyben hibrid hajtáslánc van. Az autó ugyanarra a CMA-nevű platformra épül, amelyre a Volvo XC40, valamint a svédek másik márkájának, a Polestarnak a második autója, a Polestar 2.

A crossover alapváltozata 11,3 kWh kapacitású akkumulátorral van felszerelve, vegyes használatban az üzemanyag-fogyasztása 1,6 liter 100 kilométerenként, és a gyorstöltésnek az ideje 90 perc.

A drágább változatbában 15,2 kWh-os akkumulátor van, amely kevesebbet is fogyaszt – a nagyobb elektromos hatótáv miatt –, csupán 1,2 liter üzemanyagot 100 literenként. Gyorstöltőről 105 perc alatt feltölthető. Tisztán villamos energiával 56, illetve 80 kilométert tudnak menni a járművek.

A járművek összmotor-teljesítménye 190 kW, 415 Nm nyomatékkal. Az autó 100 km/h-ra 6,8 másodperc alatt gyorsul.Érdekessége még, hogy arcfelismerő rendszert kapott a kocsi, amellyel képes azonosítani a sofőrt, majd ennek megfelelően állítja be a memorizált beállításokat: üléspozíciót, hőfokot, tükröket, rádióállomást.

Az újdonságok ára 135 ezer jüan és 216 ezer jüan között mozog, ami 5,7 millió forint és 9 millió forint közötti árat jelent.

Forrás: hvg.hu

You may also read!

Porsche 356 RSR

Tisztelet a sebességnek!

Rod Emory a Porsche 356 modellek szakértője egy nagyszabású autóépítést és annak eredményét mutatja be.

Read More...
Farkas Kálmán 26. TAXI4 Veszprém Rali

Végre szeretjük a murvát!

Interjú Farkas Kálmán csapatvezetővel a 26. TAXI4 Veszprém Rali után.

Read More...
Mazda CX-30 közeledik

Mazda CX-30 közeledik

Az európai piacra szánt új, 2020-as modell évű Mazda CX-30 értékesítése idén nyáron kezdődik. Az autógyártó a piaci érdeklődés felkeltésére kiadott egy fotógyűjteményt, amely részletesen bemutatja a kompakt SUV-t.

Read More...

Leave a reply: