Több száz új Skoda és félszáz Audi érkezett a rendőrségi állományba

In hír

Zajlik a rendőrség autóinak amortizációs cseréje

2017 óta zajlik a rendőrség autóinak amortizációs cseréje, amely most a harmadik üteménél jár. Ennek kapcsán adtak át 500 új autót, amelyek közül 150 darab lesz bűnügyi és ügyintézői autó és 350 darab pedig járőrautó.

A kocsik beszerzési értéke összesen bruttó 4,08 milliárd forint. Az autók közül 450 darab Skoda Octavia, 50 darab Audi A3 típusú.
Az új kocsik révén a civil személygépkocsik átlagéletkora öt, míg a járőrautók átlagéletkora három évre csökkent a rendőrségnél.

Az autók öt évre vagy 200 ezer kilométer futásteljesítményig szóló szervizcsomaggal rendelkeznek, amelyeknek része a teljes körű karbantartás, a szezonális gumicsere, illetve a helyszíni hibaelhárítás is – ennek értéke bruttó 1,39 milliárd forint.

Nemrégiben írtunk arról, hogy az ORFK összesen 3131 darab új személy- és teherautót, valamint buszt vásárolt az elmúlt két évben a flottacsere kapcsán, még a mostani beszerzés előtt. Ebből 551 darab Mercedes és 211 darab Audi, a rengeteg Skoda és Suzuki mellett. A legdrágább Mercedes 71 millió forint volt – egy kisbusz –, Audiból pedig 33 millióba került a “nagyvad”.

Az új járőrgépkocsik többek között feliratok megjelenítésére alkalmas fényhíddal, EDR-rádió előkészítéssel és lövedékállómellény-tárolóval felszereltek. Valamennyi autó rendelkezik járműkövető rendszerrel.

Forrás: police.hu

You may also read!

Az új 2021-es Toyota Corolla Cross elmossa a ferdehátú és a terepjáró közötti különbségeket

Sokan úgy gondolják, hogy a SUV-okra nincs már akkora kereslet, mint korábban. Itt a bizonyíték, hogy igen is szüksége

Read More...

A Karma Automotive Európában terjeszkedik, pedig nem rég még a csődöt fontolgatták

A Karma Automotive bejelentette, hogy kiterjeszti európai üzleteit Németországban, Ausztriában és Svájcban. Az autógyártó már jelen van Hollandiában, Svédországban,

Read More...

Cupra el-Born a SEAT új autója nagyon vagány, de még nem sokat tudunk róla

Hivatalos sajtóközleményben hozták nyilvánosságra, mert egyes brit online autósoldalak már közzétették a képeket. Valamit nyilvánvalóan elhibáztak a vállalatnál, nem így

Read More...