Szirénázó tűzoltóautók és MiG sugárhajtómű

In Téma
Szirénázó tűzoltóautók

A Gyermeknap alkalmából 2019.05.25-én szombaton a tűzoltóságok nyílt napot tartottak. Ennek örömére ellátogattunk a X. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságra és a Katasztrófavédelem Központi Múzeumába.

Szirénázó tűzoltóautók

Maga, a múzeum is nagyon érdekes volt. Tudták, hogy mikor Saddam Hussein lerohanta Kuvaitot, utána az égő olajkutakat egy magyar találmány segítségével tudták csak eloltani. És egy ilyen eszköz, ami többek között Algyőn is dolgozott – egy MÍG vadászgép sugárhajtóművéből készített tüzoltókészülék   -látható a Múzeumban.

Szirénázó tűzoltóautók

És azt tudták, hogy a légzőkészülék is magyar találmány volt. Emellett számos érdekes, tűzoltással kapcsolatos eszközt is láthattunk.

Szirénázó tűzoltóautók

És képzeljék, ez a – gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt rendkívül érdekes múzeum hétköznap, napközben ingyenesen látogatható.

Szirénázó tűzoltóautók

Az udvaron négy oldtimer tűzoltóautót is láthattunk, kissé elhanyagolt állapotban. Az IFA-nál furcsa volt kicsit, hogy már ilyen régi.

Szirénázó tűzoltóautók

Szirénázó tűzoltóautók

A két RÁBA is még bőven szolgált néhány éve, de a Csepelről elmondták, hogy már 70 éves.

Szirénázó tűzoltóautók

Egy ilyen szép jószág hozzáértő kezek közé kerülve hamar a Tűzoltóparancsnokság díszévé válna.

Szirénázó tűzoltóautók

És mivel jókor voltunk jó helyen, még egy próbariasztást is láthattunk, ahol néhány-tíz másodperc alatt a tűzoltók lecsúsztak az emeltről, beöltöztek, beugrottak a tűzoltóautóba és szirénázva kigurultak. Az eseményt kicsik-nagyok tapssal üdvözölték.

You may also read!

Salgó Rally

Nem titok, nyerni szeretnénk! – Salgó Rally


A hétvégén, egy városi prológot és kilenc gyorsot magába foglaló M6LOG Salgó Rallye2 verseny vár a JG-2 Racing

Read More...
VW T-Roc R 300 lóerő

VW T-Roc R – majd 300 lóerővel

Nem sokkal azután, hogy az idei Genfi Autószalonon bemutatták a VW T-Roc R nagyteljesítményű kis SUV-t, máris az európai kereskedőknél a modell.

Read More...
East Motorsport Szabó Krisztián Csomós Mixi Nagy Attila Rallye3

Cél a Top5

Csomós Mixi és Nagy Attila az Országos Rallye Bajnokság, valamint a Peugeot kupasorozat hosszú szünete alatt sem tétlenkedik, így a bózsvai Rallye3-as tesztfutam után egy nagy ugrást követően rajthoz állnak a soron következő Európa Bajnoki megmérettetésen, a 49. Barum Czech Rallye Zlin-en.

Read More...

Leave a reply: