Szirénázó tűzoltóautók és MiG sugárhajtómű

In Téma
Szirénázó tűzoltóautók

A Gyermeknap alkalmából 2019.05.25-én szombaton a tűzoltóságok nyílt napot tartottak. Ennek örömére ellátogattunk a X. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságra és a Katasztrófavédelem Központi Múzeumába.

Szirénázó tűzoltóautók

Maga, a múzeum is nagyon érdekes volt. Tudták, hogy mikor Saddam Hussein lerohanta Kuvaitot, utána az égő olajkutakat egy magyar találmány segítségével tudták csak eloltani. És egy ilyen eszköz, ami többek között Algyőn is dolgozott – egy MÍG vadászgép sugárhajtóművéből készített tüzoltókészülék   -látható a Múzeumban.

Szirénázó tűzoltóautók

És azt tudták, hogy a légzőkészülék is magyar találmány volt. Emellett számos érdekes, tűzoltással kapcsolatos eszközt is láthattunk.

Szirénázó tűzoltóautók

És képzeljék, ez a – gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt rendkívül érdekes múzeum hétköznap, napközben ingyenesen látogatható.

Szirénázó tűzoltóautók

Az udvaron négy oldtimer tűzoltóautót is láthattunk, kissé elhanyagolt állapotban. Az IFA-nál furcsa volt kicsit, hogy már ilyen régi.

Szirénázó tűzoltóautók

Szirénázó tűzoltóautók

A két RÁBA is még bőven szolgált néhány éve, de a Csepelről elmondták, hogy már 70 éves.

Szirénázó tűzoltóautók

Egy ilyen szép jószág hozzáértő kezek közé kerülve hamar a Tűzoltóparancsnokság díszévé válna.

Szirénázó tűzoltóautók

És mivel jókor voltunk jó helyen, még egy próbariasztást is láthattunk, ahol néhány-tíz másodperc alatt a tűzoltók lecsúsztak az emeltről, beöltöztek, beugrottak a tűzoltóautóba és szirénázva kigurultak. Az eseményt kicsik-nagyok tapssal üdvözölték.

You may also read!

Rallye2 Székesfehérvár Csomós Mixi

Csomós Mixi: Nem volt taktika, csak padlógáz!!!

Csomós Mixi és Nagy Attila Székesfehérváron sem feledte el az idei évre megfogalmazott taktikáját, de jócskán engedtek az elveikből. Gigászi csatákat vívtak, olykor-olykor meleg helyzetekbe keveredtek, de összességében jól sikerült a legutóbbi futamuk, hiszen meg tudták őrizni a vezető pozíciót a bajnokságban, három értékelésben is ezüstérmet szereztek a királyok városában.

Read More...
TAXi4 Székesfehérvár Rally Kronome Ákos

Gondok, felszabadultság, második hely

Interjú Kronome Ákos autóversenyzővel a TAXi4 Székesfehérvár Rally után.

Read More...
Folytatódik a Mustang Bullitt gyártása

Folytatódik a Mustang Bullitt gyártása

Sokat várt Európa a Ford Mustangra, a Ford azonban nem várta, hogy a Bullitt változat annyira sikeres lesz az öreg kontinensen. Most válaszul az európai vevők bizalmára a 2020-as modellévben is gyártani fogják.

Read More...

Leave a reply: