Szirénázó tűzoltóautók és MiG sugárhajtómű

In Téma
Szirénázó tűzoltóautók

A Gyermeknap alkalmából 2019.05.25-én szombaton a tűzoltóságok nyílt napot tartottak. Ennek örömére ellátogattunk a X. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságra és a Katasztrófavédelem Központi Múzeumába.

Szirénázó tűzoltóautók

Maga, a múzeum is nagyon érdekes volt. Tudták, hogy mikor Saddam Hussein lerohanta Kuvaitot, utána az égő olajkutakat egy magyar találmány segítségével tudták csak eloltani. És egy ilyen eszköz, ami többek között Algyőn is dolgozott – egy MÍG vadászgép sugárhajtóművéből készített tüzoltókészülék   -látható a Múzeumban.

Szirénázó tűzoltóautók

És azt tudták, hogy a légzőkészülék is magyar találmány volt. Emellett számos érdekes, tűzoltással kapcsolatos eszközt is láthattunk.

Szirénázó tűzoltóautók

És képzeljék, ez a – gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt rendkívül érdekes múzeum hétköznap, napközben ingyenesen látogatható.

Szirénázó tűzoltóautók

Az udvaron négy oldtimer tűzoltóautót is láthattunk, kissé elhanyagolt állapotban. Az IFA-nál furcsa volt kicsit, hogy már ilyen régi.

Szirénázó tűzoltóautók

Szirénázó tűzoltóautók

A két RÁBA is még bőven szolgált néhány éve, de a Csepelről elmondták, hogy már 70 éves.

Szirénázó tűzoltóautók

Egy ilyen szép jószág hozzáértő kezek közé kerülve hamar a Tűzoltóparancsnokság díszévé válna.

Szirénázó tűzoltóautók

És mivel jókor voltunk jó helyen, még egy próbariasztást is láthattunk, ahol néhány-tíz másodperc alatt a tűzoltók lecsúsztak az emeltről, beöltöztek, beugrottak a tűzoltóautóba és szirénázva kigurultak. Az eseményt kicsik-nagyok tapssal üdvözölték.

You may also read!

Harley Davidson Low Rider S

Harley Davidson Low Rider S teszt – férfias játékszer

A hétvégén egy Harley Davidsont tesztelhettem. A Low Rider S egy nagyon őszinte motor.  Finomnak semmiképpen nem mondanám. De

Read More...
Hofele Mercedes GLS

A Hofele fényűző magasságba emeli a Mercedes GLS-t – Hofele Mercedes GLS

A Hofele német tuningcég nemrég mutatta be, hogy alakítja tökéletessé a Mercedes-Benz GLS-t, amelyet Ultimate HGLS-nek neveznek. Megjelenésében keveredik a

Read More...
Lancia Ypsilon mild hibrid

Emlékszel még a Lancia-ra? Még nem tűnt el, jön a Lancia Ypsilon mild hybrid speciális kiadása

Idén az év elején a Lancia egy utolsó lendületet vett, hogy életben tartsa még néhány évig a márkát az

Read More...