Mini a bors, de erős – Mini EV

In elektromos, hír
Mini a bors, de erős – Mini EV

Sokan várjuk a Mini EV megjelenését, a gyártó pedig csak fokozza az érdeklődést. Most épp a Mini Cooper SE EV „izomautó” oldalát demonstrálják egy kis videóval.

 

Mini EV

 

A Mini Cooper SE tisztán elektromos hajtású járműről már készült néhány kémfotó az Egyesült Államokban, de a gyártó úgy tesz, mintha semmi sem történt volna. Inkább készítettek egy kis klipet, ahol a Cooper SE EV elhúz egy Boeing 777F-et. A cél nyilvánvaló, az új kisautót „izomkocsi” –ként pozícionálják, az új modell prototípusa bizonyítja, hogy a Mini első EV-je képes elhúzni egy 150 tonnás repülőgépet. A promóciós céllal készült reklámfilm 45 másodperces.

 

 

A film csak a kezdet, amivel a Mini Cooper SE EV-t „izgalmas és szórakoztató módon” fogják bemutatni a közösségi médiában. A Mini EV-je a BMW Csoport Oxfordi üzemében készül az Egyesült Királyságban, a forgalomba kerülés várható ideje 2019 november. A Cooper SE ígéretet tesz arra, hogy a kibocsátás-mentes környezetbarát üzemet kombinálja a márka jól megszokott go-kart vezetési élményével. Az autógyártó szerint a modell elektromos motorja „kiválló teljesítményt biztosít magas fokú nyomatékkal, amely a teljes sebességtartományban rendelkezésre áll.” Ennyit tudunk jelenleg, ez minden, amit a Mini a Cooper SE-ről közzétett.

 

Mini EV

 

Az elektromos hajtáslánc várhatóan a BMW i3S-ból érkezik a hátsó kerék-meghajtástól eltekintve. Ez azt jelenti, hogy a Mini Cooper SE 44,2 kWh 120 Ah akkumulátor csomaggal 181 lóerő teljesítményű és 270 Nm nyomatékú elektromos motorral készülhet. Ebben az esetben a villamos Mini-nek körülbelül 274 km lesz a hatótávja WLTP ciklusban.

Mini EV

forrás: carscoops.com

You may also read!

Rallye2 Székesfehérvár Csomós Mixi

Csomós Mixi: Nem volt taktika, csak padlógáz!!!

Csomós Mixi és Nagy Attila Székesfehérváron sem feledte el az idei évre megfogalmazott taktikáját, de jócskán engedtek az elveikből. Gigászi csatákat vívtak, olykor-olykor meleg helyzetekbe keveredtek, de összességében jól sikerült a legutóbbi futamuk, hiszen meg tudták őrizni a vezető pozíciót a bajnokságban, három értékelésben is ezüstérmet szereztek a királyok városában.

Read More...
TAXi4 Székesfehérvár Rally Kronome Ákos

Gondok, felszabadultság, második hely

Interjú Kronome Ákos autóversenyzővel a TAXi4 Székesfehérvár Rally után.

Read More...
Folytatódik a Mustang Bullitt gyártása

Folytatódik a Mustang Bullitt gyártása

Sokat várt Európa a Ford Mustangra, a Ford azonban nem várta, hogy a Bullitt változat annyira sikeres lesz az öreg kontinensen. Most válaszul az európai vevők bizalmára a 2020-as modellévben is gyártani fogják.

Read More...

Leave a reply: