Új VW dízelmotor a T-Cross-ban

In hír
Új VW dízelmotor a T-Cross-ban

Az új dízelmotoros T-Cross ráadásul a leginkább üzemanyag takarékos Volkswagen SUV. Alig négy évvel a dízel botrány után ebben még sokan kételkednek.

A Volkswagen új dízelmotorral bővítette a T-Cross családot. Az 1,6 literes 94 lóerős TDI motor 250 Nm nyomatékra képes az ötfokozatú kézi vagy a hétfokozatú DSG automata sebességváltóval van összekapcsolva. A gyorsulás álló helyzetből 100 km/h sebességre 11,9 és 12,5 másodperc a váltó függvényében, az üzemanyag-fogyasztás 5,3 liter/100 km a WLTP ciklusban, függetlenül a sebességváltótól. A motor széndioxid (CO2) kibocsátása 140 g/km. Remélhetőleg ez az érték nem csupán fékpadon mérhető…

„A T-Cross a családi élet kihívásaira tervezett autó, ezért rugalmas, praktikus és sokféle módon variálható, hogy bármilyen elvárásnak megfeleljenek” – mondta Claire Haynes a VW UK termékmenedzsere. „A választható dízelmotor erőforrás az új T-Cross modellkínálatban egy másik módja annak, hogy az új kompakt SUV nagyobb rugalmasságot, választékot és kényelmet kínáljon.”

Új VW dízelmotor a T-Cross-ban

A T-Cross dízelmotoros változatában sem csökkenti a VW a legkisebb SUV felszereltségét. Így ezen modellekben is változtatható a hátsó üléssor helyzete, amely ennek megfelelően növeli a hátsó utasok lábtérét a csomagtartó rovására, vagy éppen fordítva, ha azt szeretnénk. Számos vezetéstámogató rendszerrel támogatott az autó, így az Adaptív sebességtartó, sávtartó asszisztens, stb. .A Volkswagen Connect és a Composition média rendszerek, a Blind Spot Monitor, a Lane Keeping System szintén elérhető a legtöbb modellben.

You may also read!

Juhász Csaba Juhász Zsolt Mitropa Rallye Nova Gorica

Nehéz versenyre számítok

Szeptember 19-21-én a 8. Nova Gorica ralin láthatjuk versenyautóban ismét a Juhász Csaba - Juhász Zsolt testvérpárt.

Read More...

Ontják magukból az autókat a román gyárak


Dübörög a gyártás Romániában
Az első nyolc hónapban 4,57 százalékkal bővült a román járműgyártás az egy évvel korábbihoz

Read More...
Fogasy Gergely Berendi Dávid Mitropa Kupa Nova Goricia Rally WRC2

Fogasy sztármezőnyben

Igazi sztárparádé várható a szlovéniai Nova Goricia Ralin, a Mitropa Kupa hetedik állomásán, amely a szlovén és a horvát nemzeti bajnokság mellett a Central Rally Trophynak is futama.

Read More...

Leave a reply: