James Bond még nem vezet elektromos autót

In hír
Aston Martin Rapide E James Bond Valhalla

Az Aston Martin egy közleménye szerint szó sem volt arról, hogy James Bond elektromos autót vezessen a következő filmben. Azok a pletykák, miszerint a 007-es legközelebb egy Rapide E kormánya mögött lenne autós üldözés részese, megalapozatlanok.

Nagy pillanat lett volna mind az autóipar, mind az akció filmek számára, amikor a James Bond filmek közel 57 éves történelmében először vezetett volna a 007-es ügynök elektromos hajtású autót, konkrétan egy Aston Martin Rapide E modellt. Több forrás is szivárogtatta, hogy a következő, a jubileuminak is tekinthető 25. Bond filmben a brit titkosszolgálat is környezettudatos oldalát mutatja be, és ügynöke egy Rapide E modellel száguld majd töltőtől töltőig. Majd jött a gyártó hivatalos bejelentése, hogy nem elektromos autót adtak a filmhez.

 

Aston Martin Rapide E James Bond Valhalla

 

Így a világ legjobb titkos ügynöke, akit Daniel Craig hosszas unszolás után végül mégis eljátszott, két klasszikus Aston Martinnal fog szerepelni. A V8 Vantage, amely korábban az 1987-ben készült Halálos rémületben című filmben volt látható és a legendás DB5, amely először az 1964-es Goldfingerben szerepelt. James Bond a következő filmben ezeken túl az Aston Martin legújabb, egyben legerősebb autóját, a Valhallát is vezeti, melynek teljesítménye 1000 lóerő körül várható.

 

Aston Martin Rapide E James Bond Valhalla

 

Mi történt a Rapide E-vel? Az Aston Martin szóvivője szerint az elektromos Rapide E szóba sem jött a film előkészületei során. „Fogalmam sincs, hogy honnan jött ez a pletyka. Az új Bond-film három autójáról már évekkel korábban döntöttek, jóval a Rapide E szóbeszédek előtt.”

Amint persze szárnyra kaptak a híresztelések, melyek a James Bond filmet és a Rapide E modellt összekombinálták, az Aston Martinnak nem volt érdeke hűteni a kedélyeket. Kétségtelenül az egyik leghatékonyabb hírverés volt a cég első elektromos hajtású autójának bevezetéséhez, amelynek gyártási előkészítése már a végső szakaszba ért, és az első szállítmányok az év vége előtt várhatók.

 

forrás: driving.co.uk

You may also read!

VW T-Roc R 300 lóerő

VW T-Roc R – majd 300 lóerővel

Nem sokkal azután, hogy az idei Genfi Autószalonon bemutatták a VW T-Roc R nagyteljesítményű kis SUV-t, máris az európai kereskedőknél a modell.

Read More...
East Motorsport Szabó Krisztián Csomós Mixi Nagy Attila Rallye3

Cél a Top5

Csomós Mixi és Nagy Attila az Országos Rallye Bajnokság, valamint a Peugeot kupasorozat hosszú szünete alatt sem tétlenkedik, így a bózsvai Rallye3-as tesztfutam után egy nagy ugrást követően rajthoz állnak a soron következő Európa Bajnoki megmérettetésen, a 49. Barum Czech Rallye Zlin-en.

Read More...
Lexus LC 500 Inspiration

A Lexus LC 500 zöldbe megy

A Lexus nemrég mutatta be az LC luxuskupéjának új, különleges kiadását, az Inspiration limitált szériát.

Read More...

Leave a reply: