James Bond még nem vezet elektromos autót

In hír
Aston Martin Rapide E James Bond Valhalla

Az Aston Martin egy közleménye szerint szó sem volt arról, hogy James Bond elektromos autót vezessen a következő filmben. Azok a pletykák, miszerint a 007-es legközelebb egy Rapide E kormánya mögött lenne autós üldözés részese, megalapozatlanok.

Nagy pillanat lett volna mind az autóipar, mind az akció filmek számára, amikor a James Bond filmek közel 57 éves történelmében először vezetett volna a 007-es ügynök elektromos hajtású autót, konkrétan egy Aston Martin Rapide E modellt. Több forrás is szivárogtatta, hogy a következő, a jubileuminak is tekinthető 25. Bond filmben a brit titkosszolgálat is környezettudatos oldalát mutatja be, és ügynöke egy Rapide E modellel száguld majd töltőtől töltőig. Majd jött a gyártó hivatalos bejelentése, hogy nem elektromos autót adtak a filmhez.

 

Aston Martin Rapide E James Bond Valhalla

 

Így a világ legjobb titkos ügynöke, akit Daniel Craig hosszas unszolás után végül mégis eljátszott, két klasszikus Aston Martinnal fog szerepelni. A V8 Vantage, amely korábban az 1987-ben készült Halálos rémületben című filmben volt látható és a legendás DB5, amely először az 1964-es Goldfingerben szerepelt. James Bond a következő filmben ezeken túl az Aston Martin legújabb, egyben legerősebb autóját, a Valhallát is vezeti, melynek teljesítménye 1000 lóerő körül várható.

 

Aston Martin Rapide E James Bond Valhalla

 

Mi történt a Rapide E-vel? Az Aston Martin szóvivője szerint az elektromos Rapide E szóba sem jött a film előkészületei során. „Fogalmam sincs, hogy honnan jött ez a pletyka. Az új Bond-film három autójáról már évekkel korábban döntöttek, jóval a Rapide E szóbeszédek előtt.”

Amint persze szárnyra kaptak a híresztelések, melyek a James Bond filmet és a Rapide E modellt összekombinálták, az Aston Martinnak nem volt érdeke hűteni a kedélyeket. Kétségtelenül az egyik leghatékonyabb hírverés volt a cég első elektromos hajtású autójának bevezetéséhez, amelynek gyártási előkészítése már a végső szakaszba ért, és az első szállítmányok az év vége előtt várhatók.

 

forrás: driving.co.uk

You may also read!

Mikulás Rali beharangozó

Csak önfeledt száguldás lesz – Mikulás Rali beharangozó

A 3-Städte rali után nem sokkal ismét versenyautóba ül Juhász Csabi. Most viszont a régi navigátora Juhász Pisti fogja diktálni

Read More...

Jelentősen csökken az akkumulátorok ára

Ha a trend folytatódik és valóra válnak az előrejelzések, az nagyban hozzájárulhat az elektromos autózás gyors elterjedéséhez Az elektromos járműveknél

Read More...

Zetta: jönnek az oroszok a világ legolcsóbb elektromos autójával

Jövőre mutatják be, 200 kilométer hatótávú lesz egy feltöltéssel A Zetta – aminek teljes neve „Zero Emission Terra Transport Asset”

Read More...

Leave a reply: