A Ford 12 ezer embert küld el Európában

In hír

Az amerikai Ford csütörtökön bejelentette, hogy 12 ezer európai munkavállalójától válik meg a jövő év végéig.

A létszámleépítés célja az európai ágazat nyereségességének a növelése, valamint a költségcsökkentések révén felszabaduló források átirányítása az elektromos autók gyártásának a növelésére.

A leépítés a Ford európai munkaerőállományának nagyjából ötödét érinti, és része a cég átfogó szerkezetátalakításának, amely magában foglalja a Ford által korábban bejelentett hat üzem bezárását is. A Ford tervei szerint a régióban tizennyolcra csökkenti az üzemei számát.

A Ford szerint a pozíciók 2020 végéig többnyire önkéntes megállapodások útján kerülnek majd leépítésre. Az elbocsátások közül nagyjából 2000 munkahely leépítése része annak a korábban bejelentett, 7 000 fős globális reorganizációnak, amelynek keretében a Ford az irodai és menedzsment pozíciók számát csökkenti.
A 12 000 fős leépítés egy részét korábban már bejelentették, miután a Ford 1 700 főt tervez elbocsátani a bridgendi motorgyártó üzemének bezárásával. A Ford mindemellett Franciaországban egy-, Oroszországban pedig három üzemét zárná be, míg Szlovákiában egy üzemet is értékesítene a cég.

Csökkenő kereslet

A vállalat Európával kapcsolatos döntésében az is szerepet játszik, hogy csökken az autókereslet a kontinensen.

Az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA csütörtökön ismertette, hogy legújabb várakozása szerint idén egy százalékkal csökken a forgalomba helyezett új személyautók száma az eddig becsült egy százalék növekedés helyett.

A Ford európai leányvállalatának elnöke szerint a létszámleépítések és az üzemek bezárása nehéz döntést jelentett, Stuart Rowley mindemellett hozzátette, hogy reményei szerint a döntés jelentősen javítja majd a társaság pénzügyi eredményeit.

Forrás: MTI

You may also read!

A Karma Automotive Európában terjeszkedik, pedig nem rég még a csődöt fontolgatták

A Karma Automotive bejelentette, hogy kiterjeszti európai üzleteit Németországban, Ausztriában és Svájcban. Az autógyártó már jelen van Hollandiában, Svédországban,

Read More...

Cupra el-Born a SEAT új autója nagyon vagány, de még nem sokat tudunk róla

Hivatalos sajtóközleményben hozták nyilvánosságra, mert egyes brit online autósoldalak már közzétették a képeket. Valamit nyilvánvalóan elhibáztak a vállalatnál, nem így

Read More...
legalacsonyabb CO2

A DS-é a legalacsonyabb CO2 kibocsátás a többféle hajtási módot kínáló prémium márkák között

A DS Automobiles elkötelezett az energetikai átállás iránt. A Formula E-ben megszerzett tapasztalatnak köszönhetően (A DS TECHEETAH és Jean-Éric

Read More...