A jövő a Bentley szerint – Bentley EXP 100 GT

In bemutató, elektromos autók
Bentley EXP 100 GT

A 100. születésnapját ünneplő Bentley előrukkolt egy tanulmánnyal, amiről a virtuális valóságban már egy rövid videó is készült, és ami a gyártó jövőképét hivatott vázolni.

Az elnyújtott GT forma fantasztikusan mutatós. A hatalmas, felfelé nyíló ajtók impozánsak.

Bentley EXP 100 GT

Az orrán térhálós, világító rácsozat a Bentley márkaarculattal. De ezzel aztán nehogy karambolozzon valaki. Kicsit olyan érzés lehet, mintha egy Hollóházi étkészlettel hajtanánk fel az autópályára, csak ez drágább.

És vajon milyen hajtást képzeltek el a tervezők? Természetesen elektromost 700 kilométeres hatótávval. Jól hangzik, bár itt még nem tudni, mennyi a valóságalapja?

Bentley EXP 100 GT

Van itt még biometrikus ülés és természetesen önvezetés, összekötve az autóba épített tanulékony mesterséges intelligenciával. Ígérnek még különleges anyagokat, amiben azért – a Bentley-t ismerve – nincs okunk kételkedni. A belső a futurisztikus fényűzés és pompa keveréke. 5000 éves rézről és különleges fa a borítás. A fényezés újrahasznosított rizs hélyból készült.

Érdemes megnézni a rövid videót:

 

És hogy mikorra datálják a Bentley tervezői ezt a hiperluxust? Nagyjából 2035-re.

Bentley EXP 100 GT

You may also read!

Vogel Adrienn

Hetedik helyen zárták életük első rali-Eb szezonját Vogelék

Izgalmas, kiszámíthatatlan szezon után a hetedik helyen zárta élete első rali-Eb szezonját az ERC3-as kategóriában a Vogel Adrienn, Notheisz

Read More...

Viper GTS CS az egyetlen a világon

A létező egyetlen Dodge Viper GTS CS jövő év elején kerül aukcióra. Carroll Shelby és a Fitzgerald Motorsports együttműködésével

Read More...

Kiesett egy kerék? Nem probléma, a GMC Yukon akkor is tovább megy

A Morgan 3 Wheeler gyártása már rég megszűnt, de ez a sofőr úgy gondolta, ha nekik sikerült három keréken

Read More...