Megugrott a PSA-csoport profitja az első fél évben

In hír

Jelentősen nőtt a PSA francia járműgyártó profitja az idei első fél évben új modellek bevezetése és az Opel-Vauxhall sikeres integrációja hatására

A cég működési nyeresége 10,6 százalékkal, 3,34 milliárd euróra emelkedett. A működési árrés rekordszintre, 8,7 százalékra nőtt a június végével záródott hat hónapban.

A nyereségnövekedést úgy sikerült elérni, hogy a PSA-csoport – amelynek öt brandje a Peugeot, a Citroen, a DS Automobiles, az Opel és a Vauxhall – 12,8 százalékkal kevesebb, 1,9 millió járművet értékesített a június végével záródott első hat hónapban.

A bevétel ennek ellenére csak kis mértékben csökkent, 0,7 százalékkal 38,3 milliárd euróra az új modelleknél elért magas árral.

Az adózott eredmény 24 százalékkal, 1,832 milliárd euróra nőtt az első fél évben.

Forrás: MTI

You may also read!

VW T-Roc R 300 lóerő

VW T-Roc R – majd 300 lóerővel

Nem sokkal azután, hogy az idei Genfi Autószalonon bemutatták a VW T-Roc R nagyteljesítményű kis SUV-t, máris az európai kereskedőknél a modell.

Read More...
East Motorsport Szabó Krisztián Csomós Mixi Nagy Attila Rallye3

Cél a Top5

Csomós Mixi és Nagy Attila az Országos Rallye Bajnokság, valamint a Peugeot kupasorozat hosszú szünete alatt sem tétlenkedik, így a bózsvai Rallye3-as tesztfutam után egy nagy ugrást követően rajthoz állnak a soron következő Európa Bajnoki megmérettetésen, a 49. Barum Czech Rallye Zlin-en.

Read More...
Lexus LC 500 Inspiration

A Lexus LC 500 zöldbe megy

A Lexus nemrég mutatta be az LC luxuskupéjának új, különleges kiadását, az Inspiration limitált szériát.

Read More...

Leave a reply: