Távvezérelt DeLorean – Vissza a jövőbe?

In Téma
DeLorean Távvezérlés Vissza a jövőbe

Ez a híres filmre utaló DeLorean utánzat időutazásra nem alkalmas, de távirányítóval vezethető.

Sok DeLorean DMC-12 létezik, melyeket úgy alakítottak át, hogy a Vissza a jövőbe című film autójára hasonlítson. Elsősorban az autó hátsó részében elhelyezett fluxuskondenzátor teszi időutazó utánzattá ezen autókat. Az alábbi vidón látható autó is nagyon hasonlít a szokásos filmbeli replikákhoz, de van egy lényeges, jövőbe mutató különbség: az autó távirányítással vezethető.

DeLorean Távvezérlés Vissza a jövőbe

A Barcroft Cars alábbi klipen bemutatott DeLoeran-je a holland informatikus, Bjorn Harms tulajdonában van, és hat hónapon át építették. Harmsnak van tapasztalata életnagyságú, távirányítású autók készítésében, korábban már készített egy hasonlóan felszerelt Chevrolet Corvette-et.

Nyilvánvaló, hogy egy autó olyan korú autó távirányítása, mint a DeLorean, komoly fejtörést, tervezés igényel. Harms kénytelen volt kreatív megoldásokat alkalmazni, mint például az Opel Corsa elektronikus szervokormányának beépítése. A jármű legtöbb része teljesen autentikus; még a távirányító is úgy néz ki, mint amilyet Vissza a jövőbe filmben láthattunk.

A felvétel 1:50-től különösen érdekes, mivel megmutatja, Harms hogyan képes távolról mozgatni a sebességváltó kart, hogyan teszi hátramenetbe és parkol le a kocsival. Az autó komoly biztonsági rendszerrel is fel van szerelve, teljesen leállítja az autót, amikor a távirányítót kikapcsolják.

Érdekes tény: Hollandiában a távirányítóval ellátott DeLorean utcai használata legális! Gondolom, sok járókelő meglepődik, amikor meglátja a DeLorean-t vezető nélkül. Se Harms, se Doki, se Marty.

DeLorean Távvezérlés Vissza a jövőbe

forrás: carscoops.com, Barcroft Cars

You may also read!

Alpine A110S

Alpine A110S – könnyű és finom


Az A110S az A110 Pure és az A110 Legende mellé csatlakozik a kínálat csúcsára. Kevesebb tömeggel és nagyobb

Read More...
felújított BMW 530 MLE

Negyven év után hazatért egy legenda: a felújított BMW 530 MLE


A BMW Group Rosslyn-i gyárában október 8-án leplezték le az 1970-es években épült versenyautó-legenda, a BMW 530 Motorsport

Read More...

Bulgária nagyon szeretné a Volkswagen-gyárat


Bulgária emeli a tétet
Röviddel azután, hogy a Volkswagen-csoport (VW) kedden elhalasztotta a döntést a Törökországban tervezett autógyára

Read More...

Leave a reply: