Távvezérelt DeLorean – Vissza a jövőbe?

In Téma
DeLorean Távvezérlés Vissza a jövőbe

Ez a híres filmre utaló DeLorean utánzat időutazásra nem alkalmas, de távirányítóval vezethető.

Sok DeLorean DMC-12 létezik, melyeket úgy alakítottak át, hogy a Vissza a jövőbe című film autójára hasonlítson. Elsősorban az autó hátsó részében elhelyezett fluxuskondenzátor teszi időutazó utánzattá ezen autókat. Az alábbi vidón látható autó is nagyon hasonlít a szokásos filmbeli replikákhoz, de van egy lényeges, jövőbe mutató különbség: az autó távirányítással vezethető.

DeLorean Távvezérlés Vissza a jövőbe

A Barcroft Cars alábbi klipen bemutatott DeLoeran-je a holland informatikus, Bjorn Harms tulajdonában van, és hat hónapon át építették. Harmsnak van tapasztalata életnagyságú, távirányítású autók készítésében, korábban már készített egy hasonlóan felszerelt Chevrolet Corvette-et.

Nyilvánvaló, hogy egy autó olyan korú autó távirányítása, mint a DeLorean, komoly fejtörést, tervezés igényel. Harms kénytelen volt kreatív megoldásokat alkalmazni, mint például az Opel Corsa elektronikus szervokormányának beépítése. A jármű legtöbb része teljesen autentikus; még a távirányító is úgy néz ki, mint amilyet Vissza a jövőbe filmben láthattunk.

A felvétel 1:50-től különösen érdekes, mivel megmutatja, Harms hogyan képes távolról mozgatni a sebességváltó kart, hogyan teszi hátramenetbe és parkol le a kocsival. Az autó komoly biztonsági rendszerrel is fel van szerelve, teljesen leállítja az autót, amikor a távirányítót kikapcsolják.

Érdekes tény: Hollandiában a távirányítóval ellátott DeLorean utcai használata legális! Gondolom, sok járókelő meglepődik, amikor meglátja a DeLorean-t vezető nélkül. Se Harms, se Doki, se Marty.

DeLorean Távvezérlés Vissza a jövőbe

forrás: carscoops.com, Barcroft Cars

You may also read!

VW T-Roc R 300 lóerő

VW T-Roc R – majd 300 lóerővel

Nem sokkal azután, hogy az idei Genfi Autószalonon bemutatták a VW T-Roc R nagyteljesítményű kis SUV-t, máris az európai kereskedőknél a modell.

Read More...
East Motorsport Szabó Krisztián Csomós Mixi Nagy Attila Rallye3

Cél a Top5

Csomós Mixi és Nagy Attila az Országos Rallye Bajnokság, valamint a Peugeot kupasorozat hosszú szünete alatt sem tétlenkedik, így a bózsvai Rallye3-as tesztfutam után egy nagy ugrást követően rajthoz állnak a soron következő Európa Bajnoki megmérettetésen, a 49. Barum Czech Rallye Zlin-en.

Read More...
Lexus LC 500 Inspiration

A Lexus LC 500 zöldbe megy

A Lexus nemrég mutatta be az LC luxuskupéjának új, különleges kiadását, az Inspiration limitált szériát.

Read More...

Leave a reply: