VW T-Roc R – majd 300 lóerővel

VW T-Roc R 300 lóerő

Nem sokkal azután, hogy az idei Genfi Autószalonon bemutatták a VW T-Roc R nagyteljesítményű kis SUV-t, máris az európai kereskedőknél a modell.

 

VW T-Roc R 300 lóerő

 

Az első VW SUV, amely R jelzést kap, a T-Roc R, melynek induló ára alig 44 ezer Euró (43 995 EUR, kb. 14,3 millió Ft) Persze ez azért sok pénzt jelent egy nem prémium kategóriás sub-compact SUV autóért. A vevők ugyanakkor nem keveset kapnak a pénzükért, különösen a teljesítmény szempontjából.

A hajtás a Golf R-től származik, ami azt jelenti, hogy a motorháztető alatt egy négyhengeres turbófeltöltős benzinmotor van, 296 lóerőre és 400 Nm nyomatékra méretezve. A motor egy hét sebességes DSG (dupla kuplungos) váltóhoz kapcsolódik és mind a négy kereket meghajtja (4Motion) már az alapkivitelben is. Az óriási teljesítmény- és nyomatékszint, valamint az AWD-rendszer eredményeként 4,8 másodperc alatt gyorsul az autó álló helyzetből 100 km/h-ra. A sprint után azonban elektronikusan korlátozott a maximális sebesség, ennek értéke 250 km/h. Érdekes, hogy a gyorsulás 0,1 másodperccel jobb lett a Genfi Autószalonon bemutatott adatokhoz képest.

 

 

A T-Roc R-nek ilyen erőviszonyok mellett sportfelfüggesztés segíti a megfelelő kanyarodási tulajdonságokat, a lassulást és megállást pedig a 17 colos fékrendszer. Egyéb felszerelések közül említendő a progresszív kormányzás, az indításvezérlés, a versenymód, a hengerenkénti, így összesen négy kipufogó, a 18 hüvelykes Spielberg könnyűfém keréktárcsák. A rendelhető felszerelések listáján van egy R Performance kipufogórendszer titán hangtompítókkal (ennek ára 3800 €), 19 hüvelykes Pretoria Dark Graphite matt ötvözött kerekek (820 €), Dynamic Chassis Control DCC, “Beats” hangrendszer és a Lapiz Blue matt dekoratív díszítőelemek.

 

VW T-Roc R 300 lóerő

 

forrás: carscoops.com

Verified by MonsterInsights