Cél a Top5

In sport
East Motorsport Szabó Krisztián Csomós Mixi Nagy Attila Rallye3

Csomós Mixi és Nagy Attila az Országos Rallye Bajnokság, valamint a Peugeot kupasorozat hosszú szünete alatt sem tétlenkedik, így a bózsvai Rallye3-as tesztfutam után egy nagy ugrást követően rajthoz állnak a soron következő Európa Bajnoki megmérettetésen, a 49. Barum Czech Rallye Zlin-en.

East Motorsport Szabó Krisztián Csomós Mixi Nagy Attila Rallye3

Csehországba Mixiék már ismerősként térnek vissza, ezért a nívós mezőnyben komoly tervekkel fog autózni az East Motorsport párosa. Az elképzelésekről a csapatvezetővel, Szabó Krisztiánnal beszélgettünk.   

Idén már jártatok egyszer Csomós Mixiékkel, Csehországban, most pedig egy újabb túrát szerveztek, ha jól tudom ugyanoda.

Az információk helyesek, a sikeres, tripla győzelmet hozó Cesky Krumlov Rallye után most az Európa Bajnokság részét képző Barum Rallye-ra utazunk el a fiúkkal, akik elhatározták, hogy újra megmérettetik magukat külföldön. Nem aprózták el, mert a kontinens legnívósabb mezőnyében fognak rajthoz állni a hét végén. Az elérhető futamok közül ez most mindenképpen a karrierük csúcsa.

East Motorsport Szabó Krisztián Csomós Mixi Nagy Attila Rallye3

Feltételezhetőleg az ellenfelek is csúcskategóriások lesznek…

Átböngésztük a rajtlistát, nagyon erős a mezőny, alaposan fel kell kötnie a párosunknak a tűzálló alsót, ha eredményesen akarnak szerepelni, de mindenképpen ez a cél.

Igazából már a finisben tart a felkészülés. Jól álltok ezen a téren is?

Mixi és Attila Peugeot 208 R2-es versenyautója már az elmúlt hét végén tökéletes formában volt, minden szükséges munkát elvégzett rajta a csapat, már csak a trélerre kell feltenni, készen áll a kihívásra. A fiúk folyamatosan készülnek, nézik a belsőkamerás felvételeket, virtuálisan ismerkednek a Barum Rallye aktuális pályáival. Szerencsére néhány új támogató is csatlakozott a csapatunkhoz, akiknek nagyon örülünk.

East Motorsport Szabó Krisztián Csomós Mixi Nagy Attila Rallye3

Nem először vesznek már részt Mixiék a Barum Rallye-n, volt amikor több, és volt amikor kevesebb sikerrel szerepeltek. Mi a terv az idei évre?

Kedvelik a fiúk ezt a futamot, természetesen törekszenek majd arra, hogy élvezék a versenyzést, ám, mint említettem nem csak a mókáért és a vidámságért vállalják be a távoli kirándulást. A célkitűzésük szerint szeretnének bekerülni a kategóriájuk öt legjobb párosa közé. Ez nem lesz kis falat a számukra, mert 25 páros nevezett a géposztályba. Nem is akárkik! Nemzetközileg elismert, tapasztalt versenyzőkről van szó, akik a legújabb autókkal gurulnak oda a rajtvonalhoz. Ehhez mérten Mixiéknek nem lesz túl sok tere a taktikázásra. Okosan, de a lehető legtöbbször tövig kell nyomniuk a gázpedált, azért, hogy a futam végén valóban a Top5-ben jegyezhessék a nevüket.

East Motorsport Szabó Krisztián Csomós Mixi Nagy Attila Rallye3

Köszönjük együttműködő partnereinknek:

East Motorsport Kft, Balázs- Diák Kft, ZÉG Kft, Vári- Vill Kft, Toptimber- Road Kft, Mika Gábor e.v., Alu Casting Support Kft, Tau- Trade Bt, Heda- Sped Kft, Zemplén Hard-Work Kft, Karóczkai Kft, Sárospatak Város Önkormányzata, Tiger Tools Kft, Gorzo Hungary Kft

East Motorsport Szabó Krisztián Csomós Mixi Nagy Attila Rallye3

Rallye2.hu – Salánki Gábor

You may also read!

A japán belpiacra készült 2021-es Lexus ES 300h

A Lexus megkapja a legújabb lítium-ion akkumulátort az üzemanyag fogyasztás csökkentése érdekében. A Lexus több új fejlesztéssel javítja az ES

Read More...
frissített KIA Stonic

Bemutatták a frissített KIA Stonic-ot

A KIA Stonic külseje nem változott. Lett két új fényezés és új keréktárcsák. A frissítés inkább a technikának szólt. Megjelent

Read More...

Aukción a világ egyik legszebb autója a Mercedes 190E 2.5-16 Evolution II

Az 1990-es évjáratú Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evolution II-ből mindössze 500 darabot gyártottak Most egy lenyűgöző állapotú példányt a Gooding

Read More...