Toyota-Suzuki együttműködés – Nagyhal és kishal?

In hír
Suzuki hibrid? Toyota motorral!

A Toyota és a Suzuki nemrég jelentette be együttműködését, mely célja az autonóm vezetési technológiák és korszerű motorok és hajtásláncok közös fejlesztése.

Az Autosajto.hu is beszámolt az együttműködésről, mellyel kapcsolatban azóta egyre több részletet ismertünk meg. A Toyota bejelentette, hogy 906,8 millió dollárért 4,9% -os részesedést vásárol a Suzukiból. Ez már akár a szalámizás, vagy esetleg a kishalból készülő szusizás kezdete? A nyilvánosság elé tárt és jól hangzó együttműködési cél mellett a Toyota megirigyelte a Suzuki hatalmas indiai jelenlétét. És ez így már egy kicsit több, mint partnerség. A General Motors és a Volkswagen is megpróbálta már a partneri együttműködést a Suzukival annak érdekében, hogy bővítsék jelenlétüket az indiai piacon. Úgy tűnik, hogy a Toyota ugyanezt teszi.

Suzuki hibrid? Toyota motorral!

India jelenleg a világ negyedik legnagyobb piaca, ahol az új járművek értékesítése oly mértékben növekszik, hogy lassan veszélyezteti Japán harmadik helyét. Az első jelenleg az Egyesült Államok, míg a második legnagyobb felvevőpiac Kína. A Suzuki indiai leányvállalata, a Maruti a belföldi új személygépjármű-eladások 46%-át teszi ki, így könnyű megérteni, miért olyan vonzó több gyártó számára is.

A Toyota elnöke Akio Toyoda és a Suzuki elnöke Osamu Suzuki 2016 októbere óta törekszik a vállalataik közötti kapcsolatok megerősítésére. Ez év elején a Suzuki beleegyezett abba, hogy két kompakt modellt szállít a Toyota számára Indiában történő értékesítéshez.

A Toyota sokat profitál az együttműködésből, megtanulhatja, hogyan tervezi a Suzuki olcsó járműveit a feltörekvő piacokra, amelyekkel ilyen nagy piaci részesedést képes szerezni. Természetesen a márciusi bejelentésnek is van alapja, az autonóm járművek és az elektromos és hibrid hajtásban is együttműködnek, és ez fordulópontot jelent az autóiparban.

Suzuki hibrid? Toyota motorral!

“Az autóipar jelenleg forradalmi változáson megy keresztül, nemcsak a szigorúbb környezetvédelmi előírások miatt, hanem a különféle iparágak együttműködésére épülő újítások miatt is. Annak érdekében, hogy az átmeneti korszakban együttműködve hatékonyabban kezeljék a kihívásokat, a két társaság egy hosszú távú partnerség létrehozását és előmozdítását tervezi.”  – mondták a közös nyilatkozatban.

forrás: carscoops.com

You may also read!

A japán belpiacra készült 2021-es Lexus ES 300h

A Lexus megkapja a legújabb lítium-ion akkumulátort az üzemanyag fogyasztás csökkentése érdekében. A Lexus több új fejlesztéssel javítja az ES

Read More...
frissített KIA Stonic

Bemutatták a frissített KIA Stonic-ot

A KIA Stonic külseje nem változott. Lett két új fényezés és új keréktárcsák. A frissítés inkább a technikának szólt. Megjelent

Read More...

Aukción a világ egyik legszebb autója a Mercedes 190E 2.5-16 Evolution II

Az 1990-es évjáratú Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evolution II-ből mindössze 500 darabot gyártottak Most egy lenyűgöző állapotú példányt a Gooding

Read More...