Összefog a Michelin és a Continental

In hír

Az autóipar történetének egyik legnagyobb átalakulása zajlik

A szigorodó környezetvédelmi szabályoknak való megfelelés, az önvezető autózásra és az elektromos autózásra való áttérés korábban nem látott kihívások elé állítja az autóipari vállalatokat, emiatt azok konkurensekből egyre inkább szövetségesek lesznek, mint ahogy azt láttuk az elmúlt hónapokban formálódó együttműködésekből:

A Toyota és a Mazda kötött megállapodást, amelynek keretében a két vállalat közösen fejleszt és gyárt autókat.
A BMW és a Daimler idén év elején jelentett be együttműködést a mobilitási szolgáltatásokban idén júliusban a Volkswagen és a Ford jelentette be, hogy együttműködnek az elektromos és önvezető autók fejlesztésében. A Honda 2,8 milliárd dollárt fektetett a General Motors önvezető autózással foglalkozó cégébe, de van már együttműködés a Tesla és a Daimler, valamint a Volvo és a PSA között is. Hogy az együttműködések nem csak az autógyártóknál, de a beszállítóknál is létrejöhetnek, arra jó példa a most alakuló szövetség: a német Continental és a francia Michelin közös vállalatot hozna létre.

A német versenyhivatal előtt van az a kérelem, amiben a német és a francia vállalat egy Szingapúrban létrejövő közös vállalat versenyhivatali engedélyezését kéri. A két vállalat közösen gyártana gumiabroncsokat, a Reuters szerint a közös vállalata Rubberway lesz.

forrás: portfolio.hu

You may also read!

Alpine A110S

Alpine A110S – könnyű és finom


Az A110S az A110 Pure és az A110 Legende mellé csatlakozik a kínálat csúcsára. Kevesebb tömeggel és nagyobb

Read More...
felújított BMW 530 MLE

Negyven év után hazatért egy legenda: a felújított BMW 530 MLE


A BMW Group Rosslyn-i gyárában október 8-án leplezték le az 1970-es években épült versenyautó-legenda, a BMW 530 Motorsport

Read More...

Bulgária nagyon szeretné a Volkswagen-gyárat


Bulgária emeli a tétet
Röviddel azután, hogy a Volkswagen-csoport (VW) kedden elhalasztotta a döntést a Törökországban tervezett autógyára

Read More...

Leave a reply: