Kínai Tesla heteken belül

In elektromos, hír
Kínai Tesla heteken belül

A Tesla Model 3 gyártása várhatóan október 14-én kezdődik a vállalat új, kínai gyárában, a Sanghaj mellett felépült Gigafactory 3-ban.

Kínai Tesla heteken belül

A helyi vezetők a hét elején kiszivárogtatták, hogy az első, fehér színű Model 3 legördült az alig 10 hónap alatt felhúzott üzem gyártósoráról. Maga a Tesla még nem hozta nyilvánosságra a gyártás hivatalos megkezdésének a dátumát, az október 14. a Shine nevű helyi beszállítóival folytatott beszélgetésen alapul.

Kínai Tesla heteken belül

Elon Musk korábban megerősítette, hogy azt szeretné, ha a Gigafactory 3 az év vége előtt felfutna a heti legalább 3000 jármű gyártására. Ha ezt sikerül elérni, drasztikusan növelné a vállalat termelési adatait, mivel a Model 3, a Model S és a Model X modelleket jelenleg csak a kaliforniai Fremont városában gyártják.

A Tesla kínai gyára nem csak a Model 3-at fogja gyártani. Musk korábban megerősítette, hogy a közelgő Model Y, a cég belépő szintű SUV modelljét is ebben az üzemben készítenék.

Kínai Tesla heteken belül

A Model 3 helyi gyártásának megkezdéséről szóló információ nem az egyetlen jó hír, amiről a Tesla Kínából beszámolhat. A hónap elején az illetékes minisztérium bejelentette, hogy a Tesla elektromos járműveit mentesítik a 10% -os adó alól, ami lehetővé teszi, hogy a társaság 99.000 jüannal (kb. 4,2 millió Ft) összeggel csökkentse az autó helyi árát.

Musk Kína nemzeti vezetőit „nagyon megfontoltnak” nevezte a közelmúltban, és elmondta, hogy az ország „elképesztő” haladást ért el a fenntartható fejlődés terén.

forrás: carscoops.com

You may also read!

Alpine A110S

Alpine A110S – könnyű és finom


Az A110S az A110 Pure és az A110 Legende mellé csatlakozik a kínálat csúcsára. Kevesebb tömeggel és nagyobb

Read More...
felújított BMW 530 MLE

Negyven év után hazatért egy legenda: a felújított BMW 530 MLE


A BMW Group Rosslyn-i gyárában október 8-án leplezték le az 1970-es években épült versenyautó-legenda, a BMW 530 Motorsport

Read More...

Bulgária nagyon szeretné a Volkswagen-gyárat


Bulgária emeli a tétet
Röviddel azután, hogy a Volkswagen-csoport (VW) kedden elhalasztotta a döntést a Törökországban tervezett autógyára

Read More...

Leave a reply: