fbpx

Tesla Model 3 – A holland bestseller

In elektromos, hír
Tesla Model 3 Holland bestseller

Hivatalosan is Hollandia legkeresettebb autója a Tesla Model 3.

A Tesla nagy sikereket ért el Európában, amikor a Model 3-as a múlt hónapban megnyerte az értékesítési versenyt Hollandiában. A második helyezett VW Polo volt szeptemberben a Holland piacon. Olyan modellt utasított maga mögé Elon Musk cége, amiből 3-4 darabot is vásárolhattak volna a vevők a Tesla árából. A társaság a múlt hónapban 5768 Model 3 szedánt értékesített, ami augusztushoz képest négyszeres növekedés, írta a holland autó-motor kereskedők szövetsége, a Bovag. A Model 3 iránti kereslet hatására szeptemberben a Tesla volt Hollandia legnépszerűbb autómárkája, jelentette az Autonews Europe. Minek köszönhető ez a növekedés? Nyár végi kiárusítás nem volt, így nem tudunk másra gondolni, mint hogy a Holland vevőket meggyőzte Greta Thunberg beszéde.

Tesla Model 3 Holland bestseller

A Tesla Model 3 ára egyébként 43.390 euró (14,5 millió forint) Európában, 386 km-es hatótávja pedig hatalmas előnyt biztosít a versenytársakkal szemben. Kíváncsian várjuk, hogyan befolyásolja majd az értékesítési adatokat, hogy jövő év elején a VW megkezdi az ID 3 értékesítést. Az ID 3 ára kevesebb, mint 30 000 euró (10,5 millió forint), míg hatótávja 330 km.

Éves szinten azonban a VW első helye megkérdőjelezhetetlen Hollandiában az új autók értékesítésében. Szeptember végéig 36.449 autót adtak el, szemben a Tesla 13.991 értékesítésével. (13.991 Tesla? Csak idén? Azért ez is döbbenetes szám egy 17 milliós országban!)

Tesla Model 3 Holland bestseller

A Model 3 értékesítését ösztönözte, hogy várhatóan a jövő évtől megszűnnek a kormányzati támogatások – ez pedig arra sarkalta a vásárlókat, hogy autóikat inkább előbb, mint sem később rendeljék meg. A Tesla Model 3 Norvégiában is vezeti az eladásokat annak ellenére, hogy a regisztráció a harmadik negyedévben csökkent az év elejéhez képest. Július és szeptember között 3300 Model 3-ast értékesítettek a skandináv országban, a Tesla a Norvég Közúti Szövetség szerint mintegy 900 újonnan eladott autóval előzte meg a VW Golfot.

Tesla Model 3 Holland bestseller

forrás: carscoops.com

You may also read!

Porsche 718 GTS 4.0

Az új Porsche 718 GTS 4.0 – a száguldás szerelmeseinek

A Porsche két kiemelkedő modellt dob be a középmotoros sportkocsik közé: a 718 Cayman GTS 4.0-át és a 718

Read More...
hangszórók nélküli hangrendszer

Zene a füleinknek: hangszórók nélküli hangrendszer a Continental és a Sennheiser együttműködésében

A Continental és a Sennheiser hangszórók nélküli, magával ragadó 3D-s hangrendszere kiválóan szól, miközben a jármű belső felületét használja

Read More...
Bentley Mulsanne 6.75 Edition

A világ leghosszabban gyártott V8-asa – Bentley Mulsanne exkluzív kiadás

A Bentley Mulsanne 6,75 Edition-ből csak 30 példány fog készülni. Az inspirációt a legendás 6 ¾ literes V8-as motor

Read More...

Leave a reply: