Tesla Model 3 – A holland bestseller

In elektromos, hír
Tesla Model 3 Holland bestseller

Hivatalosan is Hollandia legkeresettebb autója a Tesla Model 3.

A Tesla nagy sikereket ért el Európában, amikor a Model 3-as a múlt hónapban megnyerte az értékesítési versenyt Hollandiában. A második helyezett VW Polo volt szeptemberben a Holland piacon. Olyan modellt utasított maga mögé Elon Musk cége, amiből 3-4 darabot is vásárolhattak volna a vevők a Tesla árából. A társaság a múlt hónapban 5768 Model 3 szedánt értékesített, ami augusztushoz képest négyszeres növekedés, írta a holland autó-motor kereskedők szövetsége, a Bovag. A Model 3 iránti kereslet hatására szeptemberben a Tesla volt Hollandia legnépszerűbb autómárkája, jelentette az Autonews Europe. Minek köszönhető ez a növekedés? Nyár végi kiárusítás nem volt, így nem tudunk másra gondolni, mint hogy a Holland vevőket meggyőzte Greta Thunberg beszéde.

Tesla Model 3 Holland bestseller

A Tesla Model 3 ára egyébként 43.390 euró (14,5 millió forint) Európában, 386 km-es hatótávja pedig hatalmas előnyt biztosít a versenytársakkal szemben. Kíváncsian várjuk, hogyan befolyásolja majd az értékesítési adatokat, hogy jövő év elején a VW megkezdi az ID 3 értékesítést. Az ID 3 ára kevesebb, mint 30 000 euró (10,5 millió forint), míg hatótávja 330 km.

Éves szinten azonban a VW első helye megkérdőjelezhetetlen Hollandiában az új autók értékesítésében. Szeptember végéig 36.449 autót adtak el, szemben a Tesla 13.991 értékesítésével. (13.991 Tesla? Csak idén? Azért ez is döbbenetes szám egy 17 milliós országban!)

Tesla Model 3 Holland bestseller

A Model 3 értékesítését ösztönözte, hogy várhatóan a jövő évtől megszűnnek a kormányzati támogatások – ez pedig arra sarkalta a vásárlókat, hogy autóikat inkább előbb, mint sem később rendeljék meg. A Tesla Model 3 Norvégiában is vezeti az eladásokat annak ellenére, hogy a regisztráció a harmadik negyedévben csökkent az év elejéhez képest. Július és szeptember között 3300 Model 3-ast értékesítettek a skandináv országban, a Tesla a Norvég Közúti Szövetség szerint mintegy 900 újonnan eladott autóval előzte meg a VW Golfot.

Tesla Model 3 Holland bestseller

forrás: carscoops.com

You may also read!

Alpine A110S

Alpine A110S – könnyű és finom


Az A110S az A110 Pure és az A110 Legende mellé csatlakozik a kínálat csúcsára. Kevesebb tömeggel és nagyobb

Read More...
felújított BMW 530 MLE

Negyven év után hazatért egy legenda: a felújított BMW 530 MLE


A BMW Group Rosslyn-i gyárában október 8-án leplezték le az 1970-es években épült versenyautó-legenda, a BMW 530 Motorsport

Read More...

Bulgária nagyon szeretné a Volkswagen-gyárat


Bulgária emeli a tétet
Röviddel azután, hogy a Volkswagen-csoport (VW) kedden elhalasztotta a döntést a Törökországban tervezett autógyára

Read More...

Leave a reply: