Olyan lesz a Tesla pickupja, mint valami harci jármű a jövőből

In elektromos, hír

Azt ígéri a Tesla vezetője Elon Musk, hogy nagyon futurisztikus autóval rúgják fel a hagyományos platós piacot is

A Tesla nem lassít termékoffenzíváján, és az egyre sikeresebb Model 3 után jön hamarosan a Model Y, amely egy nagyobb méretű SUV lesz. Sőt egy igazán izgalmas, Amerikában nagyon népszerű formátumú autó is érkezik: egy pickup a Teslától.

Elon Musk, a Tesla tulajdonosa és vezetője szokásához híven a Twitteren keresztül üzent híveinek, hogy a várva-várt platós autót már novemberben bemutatják. Musk, annyit közölt a bejegyzésében, hogy a jármű „Cybertruck” lesz, saját meghatározása szerint leginkább valamiféle csillagközi harci űrjárműre fog hasonlítani.

Musk már korábban is azt mondta „nagyon sci-fi lesz” az autójuk, ami szerinte azt is jelenti majd, hogy nem fog mindenkinek tetszeni. “Aki azt várja, hogy a Tesla teherautója úgy nézzen ki, mint a teherautók az elmúlt 20-40 évben, az csalódni fog” – üzente egy korábbi bejegyzésében.

A jármű specifikációjáról sokat nem tudni, de korábbi hírek szerint 400-500 kilométeres hatótáv minimum elvárható tőle. A másik, biztosnak tűnő infó a pickuppal kapcsolatban, hogy a belépő ára 50 000 dollár környékén lesz, amit biztosan szívesen venne is fogad majd a piac, de az igazán komoly képességű autók, duplamotorral és 13 tonnás vontatási képességgel, amelyek a 700+ kilométert is meg tudják majd tenni egy feltöltéssel, vélhetően sokkal drágábbak lesznek.

Forrás: hvg.hu

You may also read!

FRT Rallye

Húsz éve a pályákon – FRT Rallye beharangozó

Balesete után a hétvégi FRT Rallye-n először ül Mitsubishibe a V-V Rally Racing párosa, a Strider Zoltán - Apkó

Read More...
BMW M8 Gran Coupé

Elindult a 625 lóerős a BMW M8 Gran Coupé sorozatgyártása

A négyajtós luxuskupé nagyteljesítményű hajtáslánc-változatának tömegtermelésével teljessé válik az új BMW 8-as sorozat modellpalettája. November első felében elkészültek a

Read More...
Felkészült a télre?

Felkészült a télre? Jövő héten rendőrök ellenőrzik

A téli átállással kapcsolatos fokozott ellenőrzést végeznek az autópályákon és a főutakon november 19. és 21. között a hatósági szakemberek

Read More...

Leave a reply: