Ékalakú sirályszárnyas autót mutatott be a Lexus

In elektromos, hír

A futurisztikus újdonság természetesen tisztán elektromos hajtásláncú, és előrevetíti, hogy milyenek lesznek a közeljövő Lexusai

A Toyota prémiummárkája, a Lexus a Tokiói Autószalont használta fel arra, hogy fellebbentse a fátylat legfrissebb újdonságáról, az LF-30-ról.
A közel 5,1 méter hosszú, 2 méter széles és 1,6 méter magas koncepcióautó tengelytávja nem kevesebb, mint 3,2 méter, ami igen tágas utasteret tesz lehetővé. A beszállást könnyíti a B oszlop hiánya, az utasok oldalanként egy-egy hatalmas felfelé nyíló ajtón nyernek bebocsátást.


A 2,4 tonnás tömeg nem kevés, és az elektromos hajtáslánc következménye. Az LF-30 kerekenként egy-egy, tehát összesen négy villanymotorral rendelkezik, melyek 536 lóerős, illetve 700 Nm-es produkciót adnak elő. A 0–100-as gyorsulás 3,8 másodpercnyi időt vesz igénybe, a végsebesség 200 km/h.


A 110 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor a padlóba került, és a WLTP-szabvány szerint egy feltöltéssel mintegy 500 kilométeres hatótávot tesz lehetővé. A telep maximum 150 kW teljesítménnyel, illetve akár vezeték nélküli is tölthető.


Érdekesség, hogy a kormány és az első kerekek között már nincs mechanikus kapcsolat, illetve, hogy az oldalablakok átlátszóságát gombnyomásra elektronikusan lehet állítani. Az LF-30 egyelőre még a távoli jövő zenéje, viszont a Lexus első elektromos autóját már novemberben le fogják leplezni.

Forrás: hvg.hu

You may also read!

FRT Rallye

Húsz éve a pályákon – FRT Rallye beharangozó

Balesete után a hétvégi FRT Rallye-n először ül Mitsubishibe a V-V Rally Racing párosa, a Strider Zoltán - Apkó

Read More...
BMW M8 Gran Coupé

Elindult a 625 lóerős a BMW M8 Gran Coupé sorozatgyártása

A négyajtós luxuskupé nagyteljesítményű hajtáslánc-változatának tömegtermelésével teljessé válik az új BMW 8-as sorozat modellpalettája. November első felében elkészültek a

Read More...
Felkészült a télre?

Felkészült a télre? Jövő héten rendőrök ellenőrzik

A téli átállással kapcsolatos fokozott ellenőrzést végeznek az autópályákon és a főutakon november 19. és 21. között a hatósági szakemberek

Read More...

Leave a reply: