Több elektromos haszongépjármű a Citroentől

In elektromos autók
elektromos haszongépjármű a Citroentől

A Citroen 2025-re minden modelljét elektromos változatban is elérhetővé akarja tenni. A folyamat a haszongépjárművekkel indul. Már elérhető a Berlingo Electric, mellette a Jumpy teljesen elektromos változat megalkotása 2020-ra várható, majd a Berlingo Furgon hasonló hajtással követi 2021-ben. 2020 elején kerül forgalomba a Jumper Electric is.

elektromos haszongépjármű a Citroentől

2020 folyamán a Citroën modellválasztéka egy tisztán elektromos meghajtású kompakt furgonnal bővül, mely a céges ügyfelek számára a városokon belül, de – az utazások többségéhez elegendő hatótáv révén – vidéki környezetben is konkrét közlekedési megoldást nyújt. A Jumpynak ez a tisztán elektromos változata egy olyan ügyfélkört céloz meg, amelyik kellemes és nyugodt vezetésre vágyik.

A PSA többféle meghajtást lehetővé tévő EMP2 platformjára épült elektromos Jumpy kétféle hatótávval lesz választható:

    • 200 km (WLTP) 50 kWh-os akkumulátor esetén

    • 300 km (WLTP) 75 kWh-os akkumulátor esetén

Az elektromos autók piacán, a kompakt kisteherautók szegmensében 2020-tól a Jumpy szeretne lenni az etalon, de ezt majd meglátjuk.

 „Az idén százéves Citroën közel 90 éve kamatoztatja tudását a haszongépjármű-gyártásban. Az energetikai átállás aktív résztvevőjeként és a vállalkozások igényeinek megfelelve a Citroën megkezdi haszongépjárművei villamosítását. Az átfogó offenzíva célja, hogy 2021-re a hatékony belsőégésű motorkínálat mellett a márka minden kompakt kisteherautója rendelkezzen egy a PSA tudásának legjavát tükröző, tisztán elektromos változattal is.”  

 Laurence Hansen, a Citroën termék- és stratégiai igazgatója

You may also read!

Harley Davidson Low Rider S

Harley Davidson Low Rider S teszt – férfias játékszer

A hétvégén egy Harley Davidsont tesztelhettem. A Low Rider S egy nagyon őszinte motor.  Finomnak semmiképpen nem mondanám. De

Read More...
Hofele Mercedes GLS

A Hofele fényűző magasságba emeli a Mercedes GLS-t – Hofele Mercedes GLS

A Hofele német tuningcég nemrég mutatta be, hogy alakítja tökéletessé a Mercedes-Benz GLS-t, amelyet Ultimate HGLS-nek neveznek. Megjelenésében keveredik a

Read More...
Lancia Ypsilon mild hibrid

Emlékszel még a Lancia-ra? Még nem tűnt el, jön a Lancia Ypsilon mild hybrid speciális kiadása

Idén az év elején a Lancia egy utolsó lendületet vett, hogy életben tartsa még néhány évig a márkát az

Read More...