Több elektromos haszongépjármű a Citroentől

In elektromos
elektromos haszongépjármű a Citroentől

A Citroen 2025-re minden modelljét elektromos változatban is elérhetővé akarja tenni. A folyamat a haszongépjárművekkel indul. Már elérhető a Berlingo Electric, mellette a Jumpy teljesen elektromos változat megalkotása 2020-ra várható, majd a Berlingo Furgon hasonló hajtással követi 2021-ben. 2020 elején kerül forgalomba a Jumper Electric is.

elektromos haszongépjármű a Citroentől

2020 folyamán a Citroën modellválasztéka egy tisztán elektromos meghajtású kompakt furgonnal bővül, mely a céges ügyfelek számára a városokon belül, de – az utazások többségéhez elegendő hatótáv révén – vidéki környezetben is konkrét közlekedési megoldást nyújt. A Jumpynak ez a tisztán elektromos változata egy olyan ügyfélkört céloz meg, amelyik kellemes és nyugodt vezetésre vágyik.

A PSA többféle meghajtást lehetővé tévő EMP2 platformjára épült elektromos Jumpy kétféle hatótávval lesz választható:

    • 200 km (WLTP) 50 kWh-os akkumulátor esetén

    • 300 km (WLTP) 75 kWh-os akkumulátor esetén

Az elektromos autók piacán, a kompakt kisteherautók szegmensében 2020-tól a Jumpy szeretne lenni az etalon, de ezt majd meglátjuk.

 „Az idén százéves Citroën közel 90 éve kamatoztatja tudását a haszongépjármű-gyártásban. Az energetikai átállás aktív résztvevőjeként és a vállalkozások igényeinek megfelelve a Citroën megkezdi haszongépjárművei villamosítását. Az átfogó offenzíva célja, hogy 2021-re a hatékony belsőégésű motorkínálat mellett a márka minden kompakt kisteherautója rendelkezzen egy a PSA tudásának legjavát tükröző, tisztán elektromos változattal is.”  

 Laurence Hansen, a Citroën termék- és stratégiai igazgatója

You may also read!

FRT Rallye

Húsz éve a pályákon – FRT Rallye beharangozó

Balesete után a hétvégi FRT Rallye-n először ül Mitsubishibe a V-V Rally Racing párosa, a Strider Zoltán - Apkó

Read More...
BMW M8 Gran Coupé

Elindult a 625 lóerős a BMW M8 Gran Coupé sorozatgyártása

A négyajtós luxuskupé nagyteljesítményű hajtáslánc-változatának tömegtermelésével teljessé válik az új BMW 8-as sorozat modellpalettája. November első felében elkészültek a

Read More...
Felkészült a télre?

Felkészült a télre? Jövő héten rendőrök ellenőrzik

A téli átállással kapcsolatos fokozott ellenőrzést végeznek az autópályákon és a főutakon november 19. és 21. között a hatósági szakemberek

Read More...

Leave a reply: