Jön a világ leginkább környezetbarát divatterepjárója

In elektromos, hír

Egy középkategóriás elektromos SUV, mely nem kerül sokba, és nem mellesleg rengeteg újrahasznosított anyag található benne.

A Fisker nyilvánosságra hozott néhány kedvcsináló fotót arról a világ leginkább környezetbarát divatterepjárójának kikiáltott modelljéről, mely teljes pompájában január 4-én fog bemutatkozni. 

A keresztségben Fisker Ocean nevet kapott újdonságra már november 27-től le lehet adni az előrendeléseket, az első autókat azonban várhatóan csak 2022-ben lehet majd átvenni. Az árcédulán az ígéretek szerint 40 ezer dollárnál, vagyis 12 millió forintnál szerényebb összeg lesz olvasható.

Ezért az összegért cserébe egy olyan autó lehet a miénk, melyben több alkatrész is újhasznosított műanyagból és gumiból, illetve különböző vegán anyagokból készül. A 4,64 méter hosszú Fisker Ocean 80 kWh kapacitású akkumulátora egy feltöltéssel mintegy 480 kilométeres hatótávolságot tesz lehetővé, a villanymotor(ok) specifikációit azonban egyelőre sűrű homály fedi.

A felár ellenében összkerékhajtású kocsi tetejét nagy hatékonyságú napelemek borítják, melyek segítségével tovább lehet növelni a hatótávolságot.

Forrás: hvg.hu

 

You may also read!

FRT Rallye

Húsz éve a pályákon – FRT Rallye beharangozó

Balesete után a hétvégi FRT Rallye-n először ül Mitsubishibe a V-V Rally Racing párosa, a Strider Zoltán - Apkó

Read More...
BMW M8 Gran Coupé

Elindult a 625 lóerős a BMW M8 Gran Coupé sorozatgyártása

A négyajtós luxuskupé nagyteljesítményű hajtáslánc-változatának tömegtermelésével teljessé válik az új BMW 8-as sorozat modellpalettája. November első felében elkészültek a

Read More...
Felkészült a télre?

Felkészült a télre? Jövő héten rendőrök ellenőrzik

A téli átállással kapcsolatos fokozott ellenőrzést végeznek az autópályákon és a főutakon november 19. és 21. között a hatósági szakemberek

Read More...

Leave a reply: