Jön a világ leginkább környezetbarát divatterepjárója

In elektromos autók, hír

Egy középkategóriás elektromos SUV, mely nem kerül sokba, és nem mellesleg rengeteg újrahasznosított anyag található benne.

A Fisker nyilvánosságra hozott néhány kedvcsináló fotót arról a világ leginkább környezetbarát divatterepjárójának kikiáltott modelljéről, mely teljes pompájában január 4-én fog bemutatkozni. 

A keresztségben Fisker Ocean nevet kapott újdonságra már november 27-től le lehet adni az előrendeléseket, az első autókat azonban várhatóan csak 2022-ben lehet majd átvenni. Az árcédulán az ígéretek szerint 40 ezer dollárnál, vagyis 12 millió forintnál szerényebb összeg lesz olvasható.

Ezért az összegért cserébe egy olyan autó lehet a miénk, melyben több alkatrész is újhasznosított műanyagból és gumiból, illetve különböző vegán anyagokból készül. A 4,64 méter hosszú Fisker Ocean 80 kWh kapacitású akkumulátora egy feltöltéssel mintegy 480 kilométeres hatótávolságot tesz lehetővé, a villanymotor(ok) specifikációit azonban egyelőre sűrű homály fedi.

A felár ellenében összkerékhajtású kocsi tetejét nagy hatékonyságú napelemek borítják, melyek segítségével tovább lehet növelni a hatótávolságot.

Forrás: hvg.hu

 

You may also read!

Harley Davidson Low Rider S

Harley Davidson Low Rider S teszt – férfias játékszer

A hétvégén egy Harley Davidsont tesztelhettem. A Low Rider S egy nagyon őszinte motor.  Finomnak semmiképpen nem mondanám. De

Read More...
Hofele Mercedes GLS

A Hofele fényűző magasságba emeli a Mercedes GLS-t – Hofele Mercedes GLS

A Hofele német tuningcég nemrég mutatta be, hogy alakítja tökéletessé a Mercedes-Benz GLS-t, amelyet Ultimate HGLS-nek neveznek. Megjelenésében keveredik a

Read More...
Lancia Ypsilon mild hibrid

Emlékszel még a Lancia-ra? Még nem tűnt el, jön a Lancia Ypsilon mild hybrid speciális kiadása

Idén az év elején a Lancia egy utolsó lendületet vett, hogy életben tartsa még néhány évig a márkát az

Read More...