A BMW X3 xDrive30e akár 55 km-t is elmegy villannyal

In bemutató, elektromos autók
BMW X3 xDrive30e

Plug-in hibrid hajtáslánc és intelligens összkerékhajtás a főbb jellemzői az új BMW X3 xDrive30e-nek. A négy hengeres benzinmotor és az elektromotor együtt maximálisan 215 kW / 292 lóerő leadására képesek. Elvileg akár 2,1-2,1 literes fogasztás is elérhető 100 km-re.

BMW X3 xDrive30e

A károsanyag kibocsátás pedig 49-54 gramm, ami igen jó pont az új EU-s szabályozást tekintve. Az új X3-as energiafogyasztása 16,4 -17,2 kWh/ 100 km. A 12 kWh-os akkuval akár 55 km-t is megtehet a BMW plug-in hibridje a benzinmotor használata nélkül.

Az első példányok 2019 decemberében gurulnak le az USA beli gyártósorról és 2020 tavaszán érkeznek a kereskedésekbe.

BMW X3 xDrive30e

Érdekesség, hogy az X3-as az első olyan BMW SAV, ami 2020-tól belső égésű motorral, plug-in hibrid hajtáslánccal és elektromos hajtással is megvásárolható.

Az autó gyorsulása 0-100 km/h-ra 6,1 másodperc. A végsebesége 210 km/h. Tisztán elektromos üzemmódban a végsebesség 110 km/óra.

BMW X3 xDrive30e

Az összkerékhajtás tisztán elektromos üzemmódban is rendelkezésre áll. A TwinPower Turbo 2.0 literes benzinmotor 184 lóerős. A 8 sebességes Steptronic váltóba épített villanymotor pedig 80 kW/109 lóerő leadására képes. Az összteljesítmény – ahogy már írtam – 292 lóerőben van maximálva. A csúcsnyomaték pedig 420 Nm.

Az akkut a hátsó üléssor alá építették be, a tank a hátsó tengely fölé került. Így a csomagtér alig csökkent, 450 literes és az ülések döntögetésével akár 1500 literig bővíthető.

Az új BMW X3 xDrive30e nagyfeszültségű akkumulátorát a modellhez alapfelszereltségként kínált töltőkábellel, háztartási aljzatról is feltölthető. Az akkumulátor töltési ideje ez esetben kevesebb, mint hat óra. A BMW i Wallbox falitöltővel mindez három és fél órára redukálódik. Az energiatároló egység töltőnyílása a bal első kerékjárati ívben található. A lítium-ion akkumulátorban tárolt energia nem csupán az elektromos motor működését, de a fedélzeti 12 voltos rendszer energiaellátását is biztosítja.

Lehet szidni, illetve adóelkerülőzni ezeket a modelleket, de sok embernek napi 50 km – vagy ha a munkahelyen is tud tölteni – akár napi 100 km tökéletesen elég a munkába járáshoz.

BMW X3 xDrive30e

You may also read!

F1 - Lebegő csődök

F1 – Lebegő csődök és kivonulások

A világ legnézettebb autós versenysorozata mostanában komoly átalakuláson megy keresztül. Ha ez nem lenne elég, a 2020-as idényben még

Read More...
Tervezz álomautót fagylaltért

Tervezz álomautót, fagylalt lesz a jutalom!

Május utolsó vasárnapján rajzaikkal is fizethetnek a gyerekek. Minden alkotás egy gombóc fagylaltot ér Balatonfüred egyik legjobb cukrászdájában. A gyereknapi

Read More...
új Santa Fe első képe

A Hyundai Motor egy pillantást engedett az új Santa Fe-re

Az új Santa Fe első képe a SUV masszív, mégis szupermodern kialakításáról árulkodik. A koreai gyár először kínálja a modellhez

Read More...