Az év autós akciója, ahogy Herczigék a vizen járnak

Herczig Norbert

A FIA az összes autós szakágból válogatotta össze az Év Akciója-díj jelöltjeit, és a Forma1-es, terepralis, gokartos és WTCR-es jelenetek között ott van Herczig Norbi (egyik) bravúrja is. Herczig Norbiék szezonját rengeteg probléma nehezítette idén az Európa-bajnoki sorozatban, de amikor éppen nem valamelyik pechfaktor ellen küzdöttek, nemcsak az időeredményeik voltak jók, de a MOL Racing Team pilótája azt is bizonyította, hogy bitangul tud vezetni.

A nyíregyházi Rally Hungary egyik szakaszán történt valami, amit Norbi a MOL Csapatnak adott interjújában külön is kiemelt, és mint kiderült, nem is véletlenül: az autós sportok világszervezete, a FIA az év versenyakciói közé jelölte, ahogy Herczig Norbi megküzd az aquaplanninggel.

 

 

“Egy enyhe balkanyarból jöttünk ki, amit egy egyenes szakasz követett, így ötödik fokozatig fel tudtam kapcsolni, majd egy féktávot követően készültem a visszaváltásra a következő kanyar előtt, ám amikor ráléptem a fékre, azonnal felúszott az autó a vízen és a sáron” – idézte fel a nyíregyi táncot Norbi.

ÉS MÉG LE IS FULLADT KÖZBEN

“Az egész napos eső miatt számítottunk rá, hogy ilyesmi előfordulhat, de itt nemcsak maga a mély víz okozott problémát.”Mivel egész nap zuhogott, a hegyoldalból sarat és iszapot is bőségesen mosott az útra az eső, úgyhogy nem volt könnyű megfogni az autót, de végül némi szerencsével sikerült”- mondta Norbi, aki – ahogy az Eurosport felvételén is látszik – az eset után összemosolygott navigátorával, Ferencz Ramónnal.

“Sajnos csak oldalról látszom a belső kamera felvételén, ahogy küzdök a kormánnyal, pedig az igazi gépészkedést lábbal kellett végrehajtanom, mert közben le is fulladt az autó. Felváltva tapostam a gázt és a féket, hiszen az autó motorja csak úgy tud beindulni, ha visszajön valami tapadás. Végül szerencsével jártunk, és mehettünk tovább.”

Herczig Norbert

 

“Ilyenkor nem az van az emberben, hogy ‘Hú, ezt megúsztuk’, hanem ahogy dolgozik az adrenalin, az jár a fejében, hogy ez az igazi rali. Ramónnal is azon nevettünk, amikor visszanéztük a felvételt, hogy nicsak, már vízen is tudunk járni” – magyarázta nevetve Norbi.

SZAVAZZ NORBIRA!

Az év versenyakcióját természetesen nemcsak a ralisok jeleneteiből választják ki, nagyjából az összes létező autós szakág jelölhetett egy-egy akciót az idei szezonból, így esett az ERC szervezőinek választása Herczig Norbiék piruettjére.

“Nézegettem a többi jelenetet, és azt kell mondjam, van néhány nagyon komoly vezetői bravúr közöttünk, bár az én kedvencem természetesen egy ralis akció lett. Érdemes megnézni, ahogy Ogier egy szerénytelen hatvanméteres ugrás után földet ér.”

Ha szavaznál Norbira, akkor azt a FIA Facebook-oldalán, illetve messengerben tudod megtenni. Hajrá, Norbi, hajrá, MOL Racing Team!

 

Verified by MonsterInsights