Itt a Jaguar legújabb sportkocsija, az akár 575 lóerős F-Type

In hír

A brit márka szemrevaló sportautója mostantól már nem rendelhető V6-os motorral, de a V8-as egység szerencsére tovább él

A Jaguar 2013-ban dobta piacra kompakt sportkocsiját, a 4,47 méter hosszú F-Type-ot, melynek most felvarrták a ráncait. A modernizált külsőt kapott újdonság elsősorban a vékonyra húzott fényszóróiról ismerhető fel.


Az utastérben a legfontosabb változás, hogy a kormány mögött már nem analóg műszerek, hanem egy 12,3 colos digitális műszeregység található.


Az új idők szele, hogy V6-os motorral már nem készül az F-Type, vagyis az eddigi 340, 380, illetve 400 lóerős kivitelek nyugdíjba vonultak.


Az alapmodell kereken 300 lóerős teljesítményt ad le kizárólag a hátsó kerekekre, mely erő egy 2 literes 4 hengeres turbós benzinmotorból ered. A következő lépcsőfokot a 450 lóerős 5 literes V8-as kompresszoros kivitel jelenti, mely alapáron hátul hajt, felár ellenében pedig összkerékhajtással is rendelhető. Nem mellesleg pedig 4,6 másodperc alatt tudja le a 0-100-as sprintet.


A csúcsmodell mostantól nem SVR, hanem R típusjelzést visel magán. Ez az 575 lóerős, illetve 700 Nm-es produkciót előadó változat 3,7 másodperc alatt lő ki állóhelyzetből 100-as tempóra, a végsebessége pedig 300 km/h.


A 300 lóerős kupé alapmodell 64 200 euróba (21,2 millió forint) kerül, az 575 lóerős kabrió csúcsragadozó ára 132 100 euró (43,6 millió forint). Az első példányokat márciusban vehetik majd át a vásárlók.

Forrás: hvg.hu

You may also read!

Mikulás Rali beharangozó

Csak önfeledt száguldás lesz – Mikulás Rali beharangozó

A 3-Städte rali után nem sokkal ismét versenyautóba ül Juhász Csabi. Most viszont a régi navigátora Juhász Pisti fogja diktálni

Read More...

Jelentősen csökken az akkumulátorok ára

Ha a trend folytatódik és valóra válnak az előrejelzések, az nagyban hozzájárulhat az elektromos autózás gyors elterjedéséhez Az elektromos járműveknél

Read More...

Zetta: jönnek az oroszok a világ legolcsóbb elektromos autójával

Jövőre mutatják be, 200 kilométer hatótávú lesz egy feltöltéssel A Zetta – aminek teljes neve „Zero Emission Terra Transport Asset”

Read More...

Leave a reply: