fbpx

Új E10 üzemanyag: nincsenek veszélyben a 20 évnél fiatalabb Peugeot járművek – Sajtóközlemény

In hír
E10 üzemanyag Peugeot

Az Európai Unió Megújuló Energia Irányelvének értelmében, valamint a 279/2017. (IX. 22.) kormányrendelet alapján 2020. január 1-től, az üzemanyagok megújuló energiaforrás tartalmát 10%-ra kell növelni a tagországokban. Az intézkedés kapcsán legkésőbb 2020. januártól már a magyarországi benzinkutakon is megjelent a megnövelt bioetanol tartalmú, E10 megjelölésű, 95-ös oktánszámú üzemanyag. Az új üzemanyagtípus használata problémát jelenthet bizonyos öregebb autók esetén, melyek üzemanyagrendszere nem lett felkészítve az új üzemanyag fogadására.

A PSA csoport tájékoztatása szerint, a 2000. január 1. után gyártott valamennyi benzinüzemű Peugeot gépjármű kompatibilis az E10 üzemanyaggal, ezek esetén az új üzemanyagtípus használata semmilyen kockázattal nem jár, a megnövelt etanoltartalom nem károsítja az üzemanyagrendszert.

 

Az ezt megelőzően gyártott gépjárművek esetén nem javasolt az új üzemanyag használata, mert a magasabb etanol tartalom problémát okozhat. Azon ügyfeleknek, akik bizonytalanok a gyártás idejét illetően (mivel ez sohasem egyezik meg a forgalomba helyezéssel), azt javasoljuk, hogy forduljanak márkaszervizeinkhez, ahol alvázszám alapján meg tudják adni a gyártás pontos időpontját. A 2000. január 1. előtt gyártott, azaz 20 évesnél idősebb benzinüzemű Peugeot járművek tulajdonosainak azt javasoljuk, hogy használjanak prémium üzemanyagot, melynek biokomponens tartalma továbbra sem haladja meg az 5%-ot. Fontos hogy az egyes üzemanyagfajták összetételéről tankolás előtt a forgalmazónál tájékozódjanak, melyet megkönnyítenek a kutakon kötelezően kihelyezendő „E5” és „E10” matricák is.

You may also read!

Porsche 718 GTS 4.0

Az új Porsche 718 GTS 4.0 – a száguldás szerelmeseinek

A Porsche két kiemelkedő modellt dob be a középmotoros sportkocsik közé: a 718 Cayman GTS 4.0-át és a 718

Read More...
hangszórók nélküli hangrendszer

Zene a füleinknek: hangszórók nélküli hangrendszer a Continental és a Sennheiser együttműködésében

A Continental és a Sennheiser hangszórók nélküli, magával ragadó 3D-s hangrendszere kiválóan szól, miközben a jármű belső felületét használja

Read More...
Bentley Mulsanne 6.75 Edition

A világ leghosszabban gyártott V8-asa – Bentley Mulsanne exkluzív kiadás

A Bentley Mulsanne 6,75 Edition-ből csak 30 példány fog készülni. Az inspirációt a legendás 6 ¾ literes V8-as motor

Read More...

Leave a reply: