Az USA-ban a GM eldobható arcmaszkokat készít és legyártja az első 20 ezer darabot április 8-ig

In hír
GM arcmaszkokat készít

Az amerikai General Motors autógyár megkezdte maszkok gyártását az egészségügyi dolgozók számára, remélve hogy megvédi őket a korona vírus járványtól. Már a jövő héten várhatóan eljuttatja az első 20 000 darab maszkot a járvány elleni harc élvonalában küzdők részére.

Több mint 30 mérnököt, tervezőt és egy teljes gyártócsapatot kértek fel arra, hogy segítsen a termékfejlesztésben, az anyagok és berendezések beszerzésében valamint a tényleges gyártási folyamat megszervezésében.

“Csapatunk olyan lehetőségeket keresett, amelyek segítségével gyorsan felhasználhatjuk tehetségeinket és erőforrásainkat a COVID-19 elleni közös küzdelemhez” – mondta Peter Thom, a GM vezetőségi tagja.

A termeléshez szükséges alapanyagok beszerzéséhez a csapat kihasználta a GM meglévő ellátási láncát. Képesek vagyunk elkészíteni a fém orrdarabot, az elasztikus hevedereket és elkészíteni a szövetanyagot. Az amerikai autógyártó a JR Automation és az Esys Automation együttműködésével kidolgozta a maszkok gyártásához szükséges egyedi gépek megtervezését és gyártását.

“A csapat nemcsak elérte célját, de túl is teljesítette” – tette hozzá Thom. „Izgatottak vagyunk, mert így tudunk segíteni, hogy megvédjük az egészségügyi csapatokat, akik fáradhatatlanul dolgoznak az életmentés érdekében. “

A csapatnak csak egy hétvégére volt szüksége, hogy 2000 maszkot készítsen. A GM célja, hogy teljes erőbedobással napi 50 000 maszkot készítsen.

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...