Ingyen “üzemanyag” minden elektromos Peugeot vásárlójának

In elektromos autók
Ingyen "üzemanyag"

Különleges akcióval népszerűsíti részben vagy teljesen elektromos típusait a Peugeot Európa egyik legnagyobb piacán: ügyfelei hat hónapon át ingyen használhatják a Brit-szigetek első számú elektromos töltőhálózatát. Ha a kezdeményezés sikeres lesz, várhatóan hasonló konstrukciót vezetnek be két további nagy európai piacon; Franciaországban és Németországban is. Hogy nálunk terveznének ilyesmit, arról nem szól a hír.

 

Európában folyamatosan és arányaiban jelentős mértékben nő a hálózatról tölthető (tisztán elektromos és plug-in hibrid) járművek iránti kereslet. Az 1,28 millió eladott öntöltő hibrid, konnektoros hibrid és akkumulátoros elektromos személyautó 44 százalékát tették ki a plug-in (EV és PHEV) típusok, 3 százalékponttal növelve részesedésüket Európa zöld mobilitási piacán.

 

A pragmatikusan gondolkodó vásárlók számára egyelőre csak állami vagy piaci kedvezményekkel lehet érdekessé tenni a technológiát – fejtette ki március elején tartott online sajtókonferenciáján Carlos Tavares, a Peugeot vezérigazgatója. „Az autóipar következő nagy kihívása, hogy 2025-ig megfizethetővé tegyük a zéró károsanyag-kibocsátású járműveket.” – tette hozzá az autóipari szakember.

 

Tavares szerint a töltőhálózat sűrűsége, a hálózatról tölthető akkumulátorokkal elérhető, tisztán elektromos hatótávolság, illetve az üzemanyagként felhasznált elektromos energia árának hosszú távú alakulása az a három legfontosabb tényező, amely befolyásolni fogja a részben vagy teljesen elektromos járművek további elterjedésének ütemét.

 

Ennek szellemében a márka nagy-britanniai importőre nagyvonalú ajánlattal támogatja az elektromos és plug-in hibrid Peugeot modellek piaci bevezetését: új, részben vagy teljesen emissziómentes használatra alkalmas járművük mellé hat hónapra szóló, ingyenes hozzáférést kapnak az Egyesült Királyság legnagyobb elektromos töltőhálózatához. A Polar Plus több mint hétezer töltőpontot kezel országszerte, amelyek havi vagy alkalmi díj fejében vehetők igénybe. A Peugeot ügyfeleinek azonban egyik miatt sem kell aggódnia: fél éven át ingyen használhatják a normál (3 kW), gyors- (7 kW) és villámtöltőkből (50/150 kW) álló rendszert. A töltőpontok kétharmadán ráadásul a felvett elektromos energiáért sem kell fizetni, így a vásárlást követő hat hónapban akár teljesen ingyenesen közlekedhetnek autóikkal a Peugeot-tulajdonosok.

 

Ha a kezdeményezés sikeres lesz, várhatóan hasonló konstrukciót vezetnek be két további nagy európai piacon; Franciaországban és Németországban.

Ingyen "üzemanyag"

A Peugeot jelenleg négy típusát kínálja részben vagy teljesen elektromos hajtáslánccal. Az e-208 városi kisautó (a 2020. Év Európai Autója) és az e-2008 SUV ugyanazt az 50 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátorcsomagot és 100 kW (136 LE) teljesítményű villanymotort alkalmazza, használati értéküket a belső égésű motorral szerelt verziókkal azonos kapacitású csomagtartó és 150 km/óra végsebesség növeli.

Ingyen "üzemanyag"

A Peugeot 508 Hybrid (szedán és kombi kivitelben), valamint a Peugeot 3008 Hybrid4 a márka konnektoros hibrid hajtásláncát alkalmazza. Előbbi kétkerékhajtással, 11,8 kWh kapacitású akkumulátorral és 225 lóerős rendszerteljesítménnyel; utóbbi összkerékhajtással, 13,2 kWh-s akkucsomaggal és 300 lóerővel áll a vásárlók rendelkezésére. Mindkettő 135 km/óra sebességet képes elérni tisztán elektromos üzemben.

 

Még az idén bemutatkozik a Peugeot növelt teljesítményű sport-hibrid hajtáslánca, 360 lóerős kombinált teljesítménnyel (elsőként az 508 Peugeot Sport Engineered modell fedélzetén), 2023-ra pedig a márka minden egyes típusa elérhető lesz részben vagy teljesen elektromos hajtáslánccal.

 

  e-208 e-2008 508 Hybrid 3008 Hybrid4
Akkumulátor kapacitása (kWh) 50 50 11,8 13,2
Rendszerteljesítmény (LE) 136 136 225 300
Elektromos végsebesség (km/óra) 150 150 135 135
Elektromos hatótávolság (km), WLTP

 

340 310 52 59

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...