Az AIWAYS U5 elektromos SUV online értékesítése április végén kezdődik Európában

In elektromos autók
AIWAYS U5 elektromos SUV

A sanghaji székhelyű AIWAYS bejelentette, hogy Európában a vásárlók megkezdhetik az online vásárlást, április végén lefoglalható a teljesen elektromos U5-ös SUV.

AIWAYS U5 elektromos SUV

Az értékesítési csatorna megnyitása előtt még feltérképezik az aktuális európai piacokat, ezért a pontos árakat a következő hetekben teszik közzé. A vásárlás megkezdéséhez egy kisebb előleg befizetésére lesz csak szükség.

AIWAYS U5 elektromos SUV

Az U5-öt kizárólag közvetlen fogyasztói értékesítési modell útján kínálják, nem értékesítik hagyományos márkakereskedésekben, egyelőre a lízing lehetősége is kizárt.

A kínai EV-gyártó nemrégiben újraindította az autók gyártását Shangrao-i üzemében, miután a koronavírus járvány miatt rövidebb időre leállni kényszerültek. Az U5 európai piacra gyártása júliusban kezdődik, az első szállításokat 2020 augusztusra ígérik.

Az U5-öt egy csúcstechnológiájú és jól felszerelt SUV, 197 lóerős villamos motor működteti és 400 km-nél nagyobb hatótávot ígérnek. Az értékesítés elsőként Dániában, Franciaországban, Németországban, Hollandiában, Norvégiában és Svájcban kezdődik, de a többi európai ország igényeit is figyeli a gyártó.

AIWAYS U5 elektromos SUV

Az értékesítés utáni forgalomba helyezést és a szervizelést az AIWAYS független, helyi szakműhelyekkel tervezi megoldani. Az U5 terepjárón 100 000 kilométerenként kell a tervezett karbantartást elvégezni.

AIWAYS U5 elektromos SUV

Szerkesztői megjegyzés by Tibor:
Az autó technikájáról, amit tudunk, az ígéretes. De a külsejét még szoknia kell az európai szemnek. Szépnek semmikép nem nevezném. De ha jócskán alá tudnak menni árban a konkurenciának, akár még sikeres is lehet.

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...