Óriási válságban az európai autóipar

In hír
válságban az európai autóipar

Az európai autóiparnak az EU azonnali támogatására van szüksége, mivel a termelési veszteségek miatt a gépjárműgyártóknak néhány hét alatt elfogyott vagy ki fog merülni a pénzkészlete.

Az ACEA (Európai Autógyártók Szövetsége) „erőteljes és összehangolt fellépést” kért a gyártók, beszállítók és kereskedők támogatása érdekében. Az ágazat valamennyi résztvevője „súlyos pénzügyi nehézségekkel néz szembe” az Autonews Europe beszámolója szerint.

„A koronavírusnak példa nélküli hatása van az autóiparra” – mondta az ACEA vezetőségi tagja, Eric-Mark Huitema hivatalos nyilatkozatában. “Egyre világosabbá válik, hogy a COVID-19 a legrosszabb válsághoz vezetett, amely az autóipart érintette.”

Ha a számokat nézzük, az EU-ban a gyárak bezárása miatt a termelés vesztesége eddig nem kevesebb, mint 1,23 millió jármű ami körülbelül 1,11 millió munkavállalót érintett, ez nem tartalmazza az ellátási láncok veszteségeit. A teljes gépjárműipar jelenleg 13,8 millió ember számára biztosít munkahelyet az Európai Unióban.

Huitema megemlítette a jövőbeni súlyos következményeket is az ipar számára, amely súlyosabb lehet mint amit jelenleg előre jeleznek.

“Először konkrét intézkedések szükségesek az ágazat visszafordíthatatlan és alapvető kárainak elkerülése érdekében. A munkahelyek, a kapacitás, az innováció és a kutatási képesség tartós elvesztése nélkül – mondta. “Másodszor úgy gondoljuk, hogy Európának fel kell készülnie az ágazatunk fellendülésének ösztönzésére, amely kulcsfontosságú szerepet tölt be az egész európai gazdaságában.”

Az ACEA úgy látja, hogy több vállalat hetek alatt súlyos készpénz hiányokkal szembesülhet. Felkeresték az EU-t, hogy halasszák el a fontos szabályozási célok teljesítését a károk enyhítése érdekében.

 

forrás: Carscoops.com

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...