A 2020-as Audi E-Tron Sportback, nem is rossz

In elektromos autók
Audi E-Tron Sportback

Az Audi hivatalosan is bemutatta az E-Tron ferdehátú testvérét a sokak által várt SUV kupé változatát. Az izgalmas tetővonal az elsőre észrevehető különbség a két EV között, azonban az új E-Tron Sportback átszabott lökhárítókkal és elsőként ebben a modellben alkalmazott legújabb digitális mátrix LED fényszóróival kerül kínálatba.

Audi E-Tron Sportback

A SUV divatos kupé stílusa szintén segít a mindössze 0,25Cw légellenállási tényező elérésében, ami kiegészíthető az opcionális virtuális külső tükrökkel.

Audi E-Tron Sportback

Az új E-Tron dinamikus megjelenése 20 mm belmagasságot elvesz a hátsó utasoktól és a csomagtartó térfogata is valamennyire csökkent 655-ről 615 literre.

Audi E-Tron Sportback

Az új Audi két változatban lesz kapható. A kisebbik 50 Quattro jelzéssel, 308 lóerőt és 540 Nm nyomatékot teljesít két villanymotorral, amelyeket egy 71kWh-s akkumulátor táplál. Az 50 Quattro vezetési távolsága 347 km a WLTP cikluson. A 100 km/órához elég 6,8 másodperc, míg a maximális sebesség 190 km/óra elektronikusan szabályozva.

Audi E-Tron Sportback

A nagyobb teljesítményű Sportback, az 55 Quattro jelzést kapta. Több erőt és nagyobb akkumulátort kapunk hozzá, a két villanymotor itt összesen 355 lóerőt és 561 Nm nyomatékot teljesít, de akár 402 lóerő és 664 Nm nyomaték is rendelkezésre áll nyolc másodpercig sport üzemmódban. A 0-100 km/órás gyorsulás 5,7 másodperc alatt elérhető, a maximális sebesség 200 km/óra, lekorlátozva. Az akkumulátor 95 kWh kapacitással rendelkezik, és a WLTP vezetési távolság 447 km is lehet.

Normál vezetési módban az új E-Tron kupé csak a hátsó villanymotort használja a jobb hatékonyság érdekében, az első villanymotor csak akkor működik, ha a vezető nagyobb teljesítményt szeretne, vagy ha bármilyen tapadási veszteséget észlel, azonnal aktívája a villanymotort.

Az Audi tulajdonosok az új 55 Quattro-t gyorsan feltölthetik akár 150 kW teljesítménnyel a gyors töltőállomásokon, ez azt jelenti, hogy egy 80 százalékos töltés alig 30 perc alatt elérhető.

Audi E-Tron Sportback

Az adaptív légrugózás alapfelszereltség, az Audi hajtásrendszere hét előre meghatározott stílussal van programozva. A légrugózás képes a magasságot 76 mm-rel változtatni.

Az új Audi E-Tron Sportback idén tavasszal debütál Európában, a németországi ára 71 350 eurótól kezdődik. A gyártó egy korlátozott kiadású, „Edition One” változatot is kínál. Különleges plazmakék színű S Line külsővel, ajtókamerákkal, exkluzív 21 colos kerekekkel, narancssárga féknyereggel és panoráma napfénytetővel kényezteti el a tulajdonost.

 

Forrás: carscoops.com

You may also read!

Már épül az új présüzem a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában

Megkezdődtek a Mercedes-Benz új présüzemének építési munkálatai Kecskeméten. A gyár második présüzemében a tervek szerint 2022-ben kezdődik meg a

Read More...

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...