A modern „diktátor” autója, 1975-ös Mercedes-Benz 600 Pullman Maybach Restomod

In veterán
Mercedes-Benz 600 Pullman Maybach

Sokan úgy gondolják, hogy az 1960-as és 70-es években minden államfőnek, iparmágnásnak vagy filmsztárnak volt egy állólámpás Mercije. Rövid és hosszú tengelytávval, kettő vagy négy ajtóval készült változatokból sokat értékesítettek akkoriban. A 600 Pullman-t 1963-tól 1981-ig kézzel építették, mindössze 2677 darab készült belőle.

Mercedes-Benz 600 Pullman Maybach

A legritkább a 600 Landaulet, amelyből csak 59 készült. A Landaulet-t követő, legmagasabb szint  a Pullman limuzin volt, most egy ilyet kínálnak eladásra a Holland Auto Leitnernél. Ne felejtsük el, hogy ez az 1975-ös Mercedes-Benz 600 Pullman kívülről nagyjából hasonlít minden megmaradt példányra.

Mercedes-Benz 600 Pullman Maybach

Észre sem vesszük a különleges, egyedi Perlmutt Weis (gyöngyházfehér) fényezést, amely akkoriban nem volt a gyártó katalógusában. Ha belsejét nézzük, egyértelmű a változás. Az 1975-ös Mercedes-Benz 600 Pullman-t a modern Maybach minden kényelmével felszerelték.

Mercedes-Benz 600 Pullman Maybach

Mindent átépítettek belül, például a panorámás tető a Maybach 62-ből származik. A fontosabb extrák közé tartozik az elektromosan állítható fűthető ülések szellőzéssel, a több zónás automatikus klímaberendezés, a hűtőszekrény minibárral, a hangulatvilágítás, a nagy képernyős Dolby Surround Sound System, a Bluetooth, az első és a hátsó vezetéstámogató kamerák.

Mercedes-Benz 600 Pullman Maybach

Ezekre a fejlesztésekre különös figyelmet fordították az átépítésnél, hogy megőrizzék a klasszikus autó állapotát és úgy tűnik, hogy jó munkát végeztek.

Mercedes-Benz 600 Pullman Maybach

Az eredmény nem meglepő, mivel a helyreállítást és a modernizációt a Mercedes-Benz Classic végezte a Daimler AG fejlesztési osztályával együttműködve.

Mercedes-Benz 600 Pullman Maybach

Az autókülönlegesség teljes helyreállítása 2007-ben kezdődött. Hét évvel és 3 millió euróval később a Mercedes-Benz 600 Pullman Maybach elkészült. Annak érdekében, hogy klasszikus autóként lehessen nyilvántartani, megőrizték a W100 eredeti alkatrészeit, felújították a gyári sebességváltót és a motort.

Mercedes-Benz 600 Pullman Maybach

A 6,3 literes V8 motor 250 lóerőt ad a hátsó kereknek, négysebességű automata váltón keresztül. Az egyedülálló alkotás mindössze 1112 km-t tett meg és 2,15 millió euró + áfa az ára.Mercedes-Benz 600 Pullman Maybach

forrás: Carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...