Készen áll az Audi: jövő héten újraindul a gyártás Győrben

In hír

A korábbi tájékoztatással összhangban részlegesen újraindul a motorgyártás a győri Audi-gyárban jövő héten

A vállalat tájékoztatása szerint mindent megtettek azért, hogy biztosítsák a dolgozóik biztonságát és a termelés zökkenőmentes felfuttatását.

A koronavírus-járvány miatt április 19-ig meghosszabbította rendkívüli termelési szünetét a győri Audi-gyár. Czechmeister Mónika, a győri székhelyű járműgyártó vállalat kommunikációs vezetője jelezte, a motorgyár a vevői igényektől függően várhatóan fokozatosan megkezdi a termelést az április 13-i héten. A vállalat legfrissebb közleményéből most kiderült, valóban újraindul a motorok gyártása Győrben, az ehhez szükséges előkészületeket már elvégezték a győri üzemben.

Számunkra munkatársaink egészségének megőrzése a legfontosabb. Mindent megteszünk azért, hogy felelősségteljes döntéseinkkel és a valamennyi területet érintő konzekvens intézkedéseinkkel megóvjuk munkatársaink egészségét. Ezzel együtt elemi fontosságú, üzletmenetünk fenntartása, az Audi Hungaria cselekvőképességének megőrzése – mondta Alfons Dintner.

Az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke hozzátette, külön köszönetét szeretné kifejezni azon munkatársainak, akik ebben a nehéz helyzetben nap, mint nap bejárnak dolgozni, és szakmai feladataik mellett azon fáradoznak, hogy felkészítsék a szakterületeket a következő hetekre. Köszönetet mondott a home office-ban dolgozó kollégáinak is, hogy munkájukkal fenn tudjuk tartani az Audi Hungaria üzletmenetét. Továbbá minden győrinek és audisnak, hogy fegyelmezett viselkedésükkel hozzájárulnak a vírus terjedésének lelassításához.

A vállalat jelezte, hogy a leállás alatt a munkatársak többsége részben állásidőn részben szabadságon van, a vállalat biztosítja számukra a jövedelmüket. A termelési szünet alatt a vállalat minden szakterületén úgy alakítja át az összesen 12 800 ember munkahelyét, hogy maximálisan biztosítható legyen a munkatársak biztonsága és a termelés zökkenőmentes felfuttatása.

Motorgyártás a győri Audi-gyárban

Átfogó intézkedéseket dolgoztak ki

A vállalat kijelentette, a Volkswagen konszernnel egyeztetve átfogó intézkedési csomagot dolgozott ki. Az Audi Hungaria valamennyi szakterületén következetesen megvalósítja az ebben megfogalmazott óvintézkedéseket, melyekkel természetesen a magyar egészségügyi hatóságok előírásaihoz is igazodnak. Ennek egyik sarkalatos pontja a távolságtartás. A vállalat a munkatársak személyes érintkezési lehetőségeit már hetekkel ezelőtt a minimumra csökkentette. Azokon a munkahelyeken, ahol a munkavégzést fenn kell tartani, a 1,5 méteres biztonsági távolságot be kell tartani.

Az Audi Hungaria nem csak a munkahelyen, hanem már a munkába jutás során is fokozott figyelmet fordít a munkatársak egészségének védelmére. A vállalat megduplázta szerződéses járatai számát, valamint folyamatos a buszok fertőtlenítése is. Ezen intézkedésnek köszönhetően itt is megvalósítható a kötelező távolság betartása – írták. 

Beszéltek arról is, hogy a termelés újraindulásának első napján valamennyi munkatárs kötelező oktatáson fog részt venni, ahol a kibővített óvintézkedésekről kapnak átfogó tájékoztatást. Emellett erről egy erre a célra készített információs brossurát is kézhez kapnak a munkatársak. Kiemelendő továbbá a munkatársak azon ötlete, hogy 3D nyomtató segítségével védőmaszkokhoz készítsenek alkatrészeket. Ebben a projektben az Audi Hungaria szorosan együttműködik a konszern más gyártótelephelyeivel. Az első prototípusokat már legyártották, ezeket jelenleg központilag validálják. Ezen felül az Audi Hungaria korábban már kettő lélegeztetőgép vásárlását támogatta Győrben, valamint speciális védőruhákat adományozott az egészségügyi dolgozók hatékony védekezéséhez.

A győri mellett az Audi AG ingostadti, neckarsulmi, brüsszeli és mexikói telephelyein is leállt a termelés.

Forrás: portfolio.hu

You may also read!

hotrod

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en!

Exkluzív dupla premier Budapesten, a Hotrod Hangar csapatával Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból

Read More...
Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
Verified by MonsterInsights