Dupla Red Dot Design díj a legújabb Peugeot modelleknek

csökkent a PSA bevétele

Nemrég jelentették be hivatalosan, hogy a Peugeot új kisautója a 208 és új szabadidőautója, a 2008 SUV is elnyerte a rangos Red Dot díjat, a termék design kategóriában. A két oroszlános modell elsősorban sportos külső formatervével és minőségi kidolgozásával nyerte el a nemzetközi zsűri bizalmát.  A francia gyártó modelljeit idén hatodszorra díjazták.

„Büszkék vagyunk arra, hogy két modellel is, duplán elnyertük a legjobb termék designnak járó díjat. Ez kiváló bizonyítéka annak, hogy a márka vizuális identitása a megfelelő irányba fejlődik” – Nyilatkozta Haico van der Luyt a németországi Peugeot ügyvezető igazgatója.

Peugeot Red Dot díj

Új Peugeot 208 és Peugeot 2008: határozott design, akár 100%-ban elektromos változatban is

Peugeot Red Dot díj

Az új 208 a szakértő zsűrit elsősorban a feszes és letisztult vonalakkal megrajzolt  sportos megjelenésével nyűgözte le. Az utasteret egy világelső újdonság gazdagítja. A 3D kijelzésre is képes, magasra helyezett, teljesen digitális műszeregység, amely a duplán lapított kormánykerékkel és a nagyméretű központi érintőképernyővel együtt tökéletes egységet alkot, kiteljesíti a Peugeot i-Cockpit koncepcióját. Mindez már az Allure változattól a szériafelszereltség részét képezi az új 208 esetén.

Peugeot Red Dot díj

Az új Peugeot 2008 SUV esetén a zsűri nagyra értékelte a márka jelenlegi identitásába kiválóan illeszkedő, hosszúkás nappali menetfényeket, melyek kardfogú tigrisre emlékeztetnek és messziről felismerhetővé teszik az új modellt. Az oldalnézet háromszöget formázó vonalai egyszerre teszik egységessé és dinamikussá az autót. A hátsó rész különlegességei a lakkfekete sávba integrált, hármas oroszlánkarmokat formázó LED-es lámpatestek. A belső térben is odafigyeltek a részletekre: a különleges díszvarrások valamint a magasabb felszereltségeknél megtalálható LED-es hangulatvilágítás vagy a különleges Alcantara kárpitozás szintén az igényes design és anyaghasználat jó példái.

 

Mind az új 208 , mind pedig az új 2008 SUV elérhető 100%-ban elektromos változatban is. Az e-208 és az e-2008 változatokat csupán néhány egyedi design elem különbözteti meg a hagyományos belső égésű változatoktól: a hűtűmaszk díszítései a karosszéria színében pompáznak és az oroszlán embléma különleges, dikroikus színezést kap, mely minden szögből kicsit más árnyalatban csillog. Ettől eltekintve mindkét elektromos változat ugyanazt a helykínálatot és attraktív külső-belső designt kínálja, minta  belső égésű változatok.

Verified by MonsterInsights