1929-es Bentley Blower digitalizálása és újragyártása

In bemutató

Befejezte az ikonikus Bentley teljes digitális beolvasását a nagy múlttal rendelkező brit autógyár mérnök párosa. Céljuk hogy új példányokat építhessenek vagy a meglévő, eredeti Birkin Blower-hez csere darabokat tudjanak gyártani.

Bentley Blower digitalizálása

Az új digitális modell megalkotása 1200 munkaórát igényelt az eljárásért felelős két CAD mérnök számára, akik távolról, otthonukból dolgoznak a COVID-19 járvány idején.

Bentley Blower digitalizálása

A kész és látszólag teljesen pontos CAD modell 70 darab főalkatrész teljes és részletes képét valamint 630 egyéb alkatrészt tartalmaz. Az eredeti 1929-es Team Blowert használták munkájukhoz, amelyet Sir Tim Birkin ajánlott fel lézerszkennelésre és precíziós mérésre.

Bentley Blower digitalizálása

Az angol autógyár közeli terve, hogy egy 12 darabot tartalmazó új Bentley Blower sorozatot épít, amelyek mindegyike az eredeti pontos mechanikus másolata lesz. A tervezett modellek mindegyikét már eladták a gyűjtőknek szerte a világon.

Amellett, hogy a beszkennelt Bentley segíti a tervezőket az új Blower-ek különféle alkatrészeinek és részeinek fejlesztésében, a CAD modell segíti a gyártó csapatot abban, hogy pontos másolatát hozza létre az eredeti autónak.

Bentley Blower digitalizálása

Az új tulajdonosok maguk választhatják meg a külső és belső szín összeállítást és egyedileg dönthetnek a belső anyagok felhasználásáról, így a 12 „új” Blower ránézésre is megkülönböztethető a híres elődjétől.

A Bentley mindössze négy „Team Blowers -t épített versenyekre az 1920-as évek végén, mindegyik európai versenyeken indult. A leghíresebb a Birkin, saját Team Car No.2, amely az alapjául szolgált a sorozat számára.

Az eredeti Birkin Blower-et szintén újra össze kell szerelni, de a szerelőcsapat részletes ellenőrzést és a szükséges restaurálást is elvégzi, hogy újra az eredeti 1929-es állapotba kerüljön. A 90 éves autót napjainkban is rendszeresen használják, indult az 2019-es Mille Miglia rendezvényén és a Goodwood Speed fesztiválon.

Bentley Blower digitalizálása

Mindegyik új járművet négyhengeres, 4,4 literes, 16 szelepes motor hajt majd meg. A kompresszor az eredeti Amherst Villiers MK IV típusú egység pontos másolata, 240 lóerő a teljesítménye 4200 fordulat/perc sebességen.

Bentley Blower digitalizálása

Forrás: Carscoops

You may also read!

Érkezik az új MINI Cabrio

A brit prémiummárka tovább folytatja modellpalettája átalakítását, amelynek égisze alatt a nyitott tetős MINI utódjának fejlesztését is bejelentette. A MINI

Read More...
Nissan X-Trail teszt

Nissan X-Trail teszt – nagyon downsizing

Az X-Trail 3. generációja 2017-ben esett át egy ráncfelvarráson, nemrég pedig kapott egy új motorváltozatot. És ez a motor

Read More...
Peugeot Kupa

Hét páros várja a hétvégi futamot a Peugeot Kupában

Az új 208 Rally4 versenyautókkal folytatódik idén a Peugeot Kupa. Az első futamot a napokban leérettségiző Hangodi Bendegúz nyerte

Read More...