Land Rover Plug-in hibrid

In elektromos autók
Land Rover Plug-in hibrid

1,5 literes háromhengeres és tölthető az új Evoque és Discovery Sport. A Jaguar Land Rover nemrég bejelentette, hogy egy új plug-in hibrid rendszert készített. Az új fejlesztésű városi terepjárókat 2021 elején tervezik piacra dobni.

Land Rover Plug-in hibrid

A hajtást egy 197 lóerős 1,5 literes háromhengeres benzinmotor és egy 107 lóerős villamnymotor adja 15 kWh-s akkumulátorral. A két hajtómű közösen, 304 lóerőt és 540 Nm nyomatékot eredményez.

Land Rover Plug-in hibrid

A Range Rover Evoque 6,4 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órás sebességet, míg a Discovery Sport 6,6 másodperc alatt eléri ugyanazt a tempót. Mindkét modell képes az akkumulátorok nulláról 80% -ra történő feltöltésére 30 perc alatt 50 kW és 100 kW DC gyors töltőkön keresztül. Az Evoque P300e teljes elektromos hatótávolsága 66 km, míg a Discovery Sport P300e 62 km-t képes megtenni tisztán elektromos módban.

Land Rover Plug-in hibrid

Az új hibrid SUV-ok nemcsak kellemes teljesítményt nyújtanak, hanem nagyon üzemanyag takarékosak is. A kombinált WLTP ciklus során, a Range Rover 1,4 l/100 km, de a Land Rover is beéri 1,6 liter benzinnel 100 kilométerenként. A hibrid rendszert nyolcsebességes automata sebességváltó felügyeli.

Mindkét modell vásárlói megkapják az otthoni töltőkábelt, amely lehetővé teszi az akkumulátor feltöltését 6 óra 40 perc alatt, normál háztartási aljzaton keresztül.

Land Rover Plug-in hibrid

Három különböző vezetési módot kínál az autó. Alapbeállítás a hibrid mód, a benzinmotor és az elektromos motor harmonikusan működnek és alkalmazkodnak a vezetési körülményekhez. Az EV módot akkor használhatjuk, ha kizárólag elektromos hajtással szeretnénk gurulni. A harmadik úgynevezett SAVE mód, amely a belsőégésű motort használja és fenntartja az akkumulátor töltöttségi szintjét.

A brit autógyártó nem jelentette be a modellek forgalmazásának pontos kezdetét. Azonban már elkezdte a megrendeléseket felvenni az Egyesült Királyságban.

 

Forrás: Carscoops

You may also read!

A Hyperion XP-1 a hidrogén meghajtású hiperautó

Végsebessége meghaladja a 356 km/órát és állítólag a 100 km/órás sprintet 2,2 másodperc alatt letudja. A Hyperion XP-1 úgy hangzik,

Read More...

Megújult a Kia Stinger

A Kia Motors kiadta az első hivatalos fotókat a kívül-belül felfrissített Stinger-ről. Új dizájnelemekkel, magasabb minőségű felhasznált anyagokkal, bővebb

Read More...

Az új 2021-es turbós BMW 545e xDrive plug-in hibrid

A BMW bemutatta a legújabb 545e xDrive sedan-t, amellyel bővíti az 5-ös sorozat hibrid modellcsaládját. A cél elsősorban a

Read More...