Itt az új Audi A3 Sedan

In bemutató
új Audi A3 Sedan

Az Audi három szempontot tartott szem előtt az új A3 megalkotásakor: tervezés, korszerű motorok, modern utas tér. A sportos és elegáns megjelenésű új A3-as idén nyáron kerül a márkakereskedésekbe.

új Audi A3 Sedan

A négyajtós kompakt autót a legmodernebb infotainment rendszerrel szerelték, a futómű fejlesztése és hangolása lehetővé teszi a komfortos és a sportosabb közlekedést. Az elődjéhez képest csak pár centiméterrel nőtt az autó, tökéletesen illeszkedik kategóriájába.

új Audi A3 Sedan

A külsőt erőteljes de mégis elegáns vonalak uralják. Az átdolgozott új orr részt, a divatnak megfelelően a nagyméretű hűtőrács és a csúcstechnológiás Mátrix Led lámpa uralja. A hátrafelé emelkedő övvonal, a tető kupészerű lejtése és a B oszloptól sötétített üvegek adják az Audi dinamikus megjelenését. Az új modell az elődhöz hasonlóan többféle verzióban lesz kapható.

új Audi A3 Sedan

Az áramvonalas megjelenéshez hozzájárulnak az új diffúzorok és az új tervezésű visszapillantó tükrök.  Aerodinamikailag tervezett és javított légellenállású a karosszéria, alatta található légbeömlő nyílásokon keresztül, elektromos redőnymodulokkal intelligensen szabályozza a levegő áramlását. A változtatható magasságú futóművel és a progresszív kormányzással a fogyasztáscsökkentése volt a cél.

új Audi A3 Sedan

A belsőtér teljes egészében a sofőrre koncentrál. Valamennyi kezelőszerv és információs egység a vezető felé van fordítva. A középen elhelyezett nagyméretű MMI digitális kijelző intuitív módon, kézmozdulatokkal képes értelmezni a vezető utasításait. Az intelligens kezelés felismeri a kézírást és a hangvezérlést ezzel is megkönnyítve az utazást. A kormánykerék mögé egy nagyméretű digitális kijelzőt szereltek három féle nézettel, hogy a sofőr saját ízlése szerint formálhassa az autót. Kiegészítő berendezésként megrendelhető a head-up display kijelző is.

Az autó információs rendszere a legújabb fejlesztésű MMI Navigation plus, a legfrissebb harmadik generációs platformot használja. A MIB-3 rendszer tízszer több számítást végez, mint elődje és LTE Advanceden keresztül köti össze az utasok telefonját a kocsival, létrehozva egy WI-FI hotspotot. Az infotainment rendszer jelenti az úthibákat, a sebességkorlátozásokat vagy ingyenes parkolóhelyre irányítja az autót. Parkolás után a myAudi alkalmazás okos telefonon folytatja a navigálást amíg az ügyfél a céljához nem ér.

új Audi A3 Sedan

Az új A3 egyelőre 1,5 literes 150 lóerős benzines TFSI és egy 2 literes 150 lóerős dízel TDI motorral lesz kapható. A legújabb technológiájú S tronic váltóval szerlelt autóhoz kérhető egy 48 voltos mild hibrid rendszer, amely 50 Nm nyomatékkal támogatja a motort. A mindennapi átlagos vezetés során 0,4 literrel csökkenti a 100 kilométerenkénti fogyasztást.

Az új A3 szedán eladása 2020 április végén kezdődik az európai piacokon. A szállítás nyáron indul.

You may also read!

sérült autók Európában

Kiderült, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Használt autó vásárlásakor az egyik legfontosabb cél annak kiderítése, hogy volt-e már balesetes az autó. Miután egy autó karosszériája

Read More...
Tim Gábor

Tim Gábor a sírból hozta vissza a hétvégéjét

A regnáló FIA Swift Cup Europe bajnok Tim Gábor 16 pontos előnnyel várta a bajnokság harmadik hétvégéjét, melyet az

Read More...
Hidrogén hajtású Defender

Hidrogén hajtású Defender prototípust fejleszt a Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric vehicle – FCEV) prototípus

Read More...