Xpeng P7 elektromos sportsedan, AWD-val és 700 kilométeres hatótávval

In elektromos autók
elektromos sportsedan

A tavalyi bemutatót követően a kínai Xpeng Motors megkezdi az előrendelések felvételét. Az áramvonalas karcsú vonalvezetésű EV, süllyesztett ajtófogantyúkkal és keret nélküli ablakokkal rendelkezik.

elektromos sportsedan

A modell meredek kupészerű panoráma üvegtetővel és látványos, függőleges hátsóval büszkélkedik.

elektromos sportsedan

Az utastér a külsőnek megfelelően abszolút jövőbemutató. Digitális műszercsoport, hatalmas érintőképernyő információs és szórakoztató rendszerrel. Ez utóbbi hangfelismerő technológiát használ a legújabb Snapdragon 820 processzor segítségével.

Az autónak két részre osztott kormánykereke van egy beépített sofőrt figyelő kamerával. A belső hangulatvilágítást kapott és prémium audiorendszert, opcionálisan Nappa bőrülés kérhető. A kocsi utastere minimalista kialakítású, nagymértékben kerülték a kapcsolók, gombok felhasználását.

elektromos sportsedan

Az Xpeng nem tette közzé a részletes teljesítmény leírást, de a P7 80,9 kWh-s akkumulátorral,  hátsó vagy négykerék meghajtással rendelhető. Az alapszintű változat hatótávolsága 570 km az új európai vezetési ciklusban (NEDC), de választható a Super-Long Range szintű modell, amelynél ez a szám valamivel 700 km fölé növelhető. Az autó gyorsulására sem lehet panasz 4,3 másodperc alatt képes a 100 km/órás sebességet elérni.

Ha az akkumulátor lemerül, akár 28 perc alatt is feltölthető, de már 10 perc töltés után is képes 120 km távolságot megtenni.

elektromos sportsedan

A teljesen elektromos autó 3. szintű, félig automatikus vezetési rendszert kapott. Az XPILOT 3.0 elnevezésű rendszer 14 kamerát, 12 ultrahangos érzékelőt és 5 milliméteres radarokat használ, hogy az autó részletesen megismerje mozgás közben a környezetét.

A rendszer lehetővé teszi a P7-nek, hogy bizonyos körülmények között önmagát vezesse, a gyors és pontos parkoló automatáról nem is beszélve.

A P7 jelenleg csak Kínában rendelhető és az első szállítások júniusban kezdődnek. Az árazása 229 900 ¥-tól (29,975 €) kezdődik és reméljük, hogy majd Európában is kapható lesz.

elektromos sportsedan

Forrás: Carscoops

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...