A BYD Tang EV600 kínai elektromos terepjáró úti célja: Európa

In elektromos autók
kínai elektromos terepjáró

A BYD Auto, Kína legnagyobb elektromos jármű gyártója (a világon a második legnagyobb a Tesla mögött) kidolgozta személygépkocsi- és haszongépjármű bővítési tervét az Európára.

kínai elektromos terepjáró

A belépéshez a BYD Norvégiát választotta, a kontinens leginkább EV-barátságos piacát. A kínai óriás elindítja az európai személygépkocsik próbaidőszakát, tervei szerint még idén elkezdi a BYD Tang EV600-at forgalmazni Norvégiában.

kínai elektromos terepjáró

A teljes elektromos SUV a NEDC tesztciklusának megfelelően 520 km vezetési távolsággal büszkélkedhet és állandó összkerékhajtással rendelkezik. A magas felszereltségű Tang EV600 árát rövidesen közzéteszik.

kínai elektromos terepjáró

Kínában az elektromos városi terepjárót egy 82,8 kWh-os akkumulátor hajtja, egy vagy két (FWD vagy AWD) villanymotorral, 245 lóerő névleges teljesítménnyel. A teljesen elektromos EV600 mellett a 2018-ban gyártásba vett második generációs BYD Tang a kínai kínálatában benzinüzemű és plug-in hibrid változatokat kínál.

“Norvégia a legfejlettebb piac Európában, ami az elektromos járművek széles körű bevezetésére és használatára vonatkozik, valamint átfogó töltőhálózattal rendelkezik” – mondta Isbrand Ho, a BYD Europe ügyvezető igazgatója. “Részletesen megvizsgáljuk a piaci lehetőségeket, de hosszabb távú célunk a személygépkocsi értékesítés kiterjesztése Norvégián túlra tekint” – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

kínai elektromos terepjáró

A kínai vállalat hosszú távú tervei között szerepel, hogy a BYD könnyű haszongépjárműveket (LCV) és elektromos teherautókat hozzon az európai piacra. Célja, hogy év vége előtt Európában forgalmazni kezdjen 7,5 és 19 tonnás teherautókat is.

kínai elektromos terepjáró

Ezek az új járművek hozzájárulnak a BYD jelenlétéhez Európában, később elektromos buszokkal és távolsági autóbuszokkal kívánja bővíteni piacát.

 

Forrás: Carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...