A csőd elől menekül a világ egyik legnagyobb, idehaza is aktív autókölcsönző cége

In hír

Csődközeli helyzetbe került a világ egyik legnagyobb autókölcsönzőjeként számon tartott Hertz, a cég már most elmaradásban van az adósságok törlesztésével a Bloomberg cikke szerint.

A floridai székhelyű vállalat május 22-ig kapott időt a világjárvány időszakára vonatkozó üzleti terv kidolgozására a hitelezőitől, de már a bírósági csődvédelem kérésére is megkezdte a felkészülést.
A Hertz vezérigazgatója, Kathryn Marinello a Wall Street Journalnek korábban elmondta, hogy a flottájuk szokásos 80 százalékos kihasználtsága 20 százalékra esett vissza március végén, az autók után fizetendő lízingdíjak azonban minden hónapban esedékesek, ahogy a gépkocsik fenntartásának és biztosításának további fix költségei is. A cég pénzügyi helyzetét ráadásul nemcsak a turizmus leállása sújtja, hanem az autópiac összeomlása is, aminek következtében a bevételek elmaradása mellett a telephelyeken álló gépkocsiállomány rohamos értékcsökkenését is kénytelenek elszenvedni.

A veszteségek miatt nemcsak a törlesztőrészletek átütemezésére, hanem költségcsökkentésre és elbocsátásokra is kényszerül a Hertz, és persze az ágazat többi szereplője is. Az ágazat egy másik óriása, az Avis Budget több mint 420 embert bocsát el budapesti szolgáltató központjából.

A rövid távú gépkocsikölcsönzés leállása valószínűleg további magyar munkahelyeket is elsodor. A Magyar Autókölcsönzők Szövetsége szerint a kereslet elmaradása miatt akár ezer munkahely is megszűnhet, hiába igyekeznek a cégek szigorú fertőtlenítési protokoll követésével a járvány alatt is biztonságos közlekedési megoldást nyújtani, akár a lízing költségeit épp csak fedező bérleti díjakkal.

Kép Forrása: Universal Images Group Editorial

Forrás: G7.hu

You may also read!

Már épül az új présüzem a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában

Megkezdődtek a Mercedes-Benz új présüzemének építési munkálatai Kecskeméten. A gyár második présüzemében a tervek szerint 2022-ben kezdődik meg a

Read More...

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...