Audi RS6 Avant-ba az 1010 lóerő túlzás? – Audi RS6 Avant tuning

Audi RS6 Avant tuning

A 2021-es Audi RS6 Avant már piacon van az Egyesült Államokban, 109 000 dolláros kezdőárral. A gyári kiadás is egy abszolút utcai szörnyeteg 4,0 literes dupla turbós V8, amely 591 lóerős, nyolcsebességes Tiptronic sebességváltóval és quattro hajtással rendelkezik.

Audi RS6 Avant tuning

Néhány tuning cég már bemutatta a projektjét, például az ABT a 730 lóerős és 920 Nm-es motorral készített átalakítását. Idáig egyetlen tuning műhely sem mert a Bugatti Veyron teljesítményszintjéhez közelíteni. De a Wheelsandmore csak megcsinálta.

Audi RS6 Avant tuning

A német cég nemrégiben kiadott RS6 Avant projektje, amelyet TenTension-nek neveznek, néhány lépéssel tovább halad a tuningolás útján és felszabadítja a twin-turbo V8 teljes potenciálját ami még a kombi kocsi motorháztetője alatt maradt. Számos hardver- és szoftverfrissítésnek köszönhetően tovább növelték a teljesítményt. Átalakították a turbófeltöltőket, módosították a levegő bemeneti csatornákat és új légszűrő készletet kapott az autó. Eltávolították a katalizátorokat, a részecskeszűrőket és a hátsó hangtompítókat, az optimalizált szoftverrel kombinálva a 4,0 literes benzin motor 1010 lóerőt és 1250 Nm-t zúdít az útra.

Audi RS6 Avant tuning

Joggal tesszük fel a kérdést, hogy az autó valóban megfelel a közúti közlekedés törvényeinek, figyelembe véve a kipufogógáz szűrőrendszer összes módosítását. A Wheelsandmore azt állítja, hogy sikeresen teljesít minden környezetvédelmi szabályt. A Stage 5 teljesítmény növelés ára: kb. 42000 euró. Nyilvánvaló, hogy ez az összeg nem tartalmazza a gyári RS6 Avant árát.

Audi RS6 Avant tuning

Természetesen a Wheelsandmore számos mechanikus fejlesztést is ajánl az új RS6 Avant számára. 22 colos kerék garnitúrát, egy teljesen új állítható felfüggesztést és egy előírásokat teljesítő kipufogórendszert kínál a fenti összegen felül.

 

Forrás: motor1.com

Verified by MonsterInsights